Не допустити блокування шляхів автомобільного та залізничного сполучення

27.02.2017
1737
0

Президенту  України Порошенко П.О.
Голові Верховної Ради України Парубію А.В.
Прем’єр-міністру України Гройсману В.Б.

Депутати Торецької міської ради, мешканці населених пунктів м. Торецьк, м. Залізне, смт. Новгородське, смт. Південне, смт. Щербинівка занепокоєні спробами певних народних депутатів блокувати рух транспорту на окремих ділянках автомобільного та залізничного сполучення на території Торецької міської ради (с. Курдюмівка, залізнична станція Фенольна смт. Новгородське).

Використовуючи представників добровольчих батальйонів та прикриваючись боротьбою з «корупційним бізнесом», народні обранці для досягнення своїх вузькопартійних інтересів не цураються ставити під загрозу життя та здоров'я простих людей, які мешкають поблизу лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Донецької області.

В разі поновлення торгівельної блокади залізничних шляхів існує загроза активізації бойових дій, пошкодження та призупинення діяльності фенольного заводу -підприємства, що забезпечує роботою та теплом жителів смт. Новгородського, які пережили складні часи окупації в 2014 році та заслуговують на мирне життя в Україні.

Ми переконані, що в тяжкий для нашої країни час розхитування громадського спокою, загострення суспільно-політичної ситуації та провокування негативних наслідків економічного та екологічного характеру є повним блюзнірством, злочинним потуранням сепаратистській діяльності т.зв. «ЛНР-ДНР» та російських окупантів.

Звертаємось до вас з проханням розглянути нашу складну ситуацію та не допустити блокування шляхів автомобільного та залізничного сполучення. Ми сподіваємось, що живемо у правовій європейській державі, де панує Закон, перед яким рівні всі громадяни країни.

Від імені громади м. Торецька:

секретар Торецької міської ради Ю.М. Євсіков,
голова постійної депутатської комісії з планування, бюджету та фінансів І.А. Рибак,
голова постійної депутатської комісії з промисловості, транспорту, зв'язку та комунального господарства В.Д. Герт,
голова постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, законності, захисту прав громадян В.І. Стефаненко,
голова постійної депутатської комісії з соціального захисту населення, охорони здоров'я та охорони навколишнього середовищ С.Д. Лубинець,
голова постійної депутатської комісії з освіти, культури, спорту та молодіжної політики Л.Ф. Отченашенко,
заступник голови постійної депутатської комісії з соціально-економічного розвитку, інвестиційної та регуляторної політики, розвитку малого та середнього бізнесу С.Г. Кравченко.

 

 

Президенту України Порошенко П.О.
Голові Верховної Ради України Парубію А.В.
Прем'єр-міністру України Гройсману В.Б.

Ми, депутати Новгородської селищної ради, селищний голова, мешканці селищ міського типу Новгородське та Неліпівка, селищ Суха балка та Валентинівка, сіл Юр'ївка та Леонідівка, які опинилися на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції на території Донецької області, вкрай занепокоєні блокуванням руху транспорту на окремих ділянках автомобільного та залізничного сполучення до станції Фенольна (смт. Новгородське, Новгородської селищної ради) представниками добровольчих батальйонів за підтримки певних народних депутатів.

Використовуючи шляхетну ідею боротьби з "корупційним бізнесом", народними депутатами не взято до уваги, що розміщення блокпостів в безпосередній близькості до лінії розмежування з тимчасово окупованими територіями Донецької області ставить під загрозу життя та здоров'я близько 14 тисяч простих людей, що опинилися в зоні збройного конфлікту. Враховуючи, що вздовж залізничої гілки Ясинувата-Костянтинівка у центрі селища Новгородське розміщено підприємство TOB "НВО "Інкор і Ко", що виробляє вибухонебезпечну продукцію, - нафталін та фенол, а також шламонакопичувачі, в яких зберігаються небезпечні відходи хімічного виробництва: токсичний шлам карбонатний, смолисті речовини, кислі сірчані відходи - селище Новгородське може стати центром можливої екологічної катастрофи у разі ескалації збройного конфлікту. Крім того, будь-які можливі пошкодження залізничних шляхів у разі торгівельної блокади можуть призвести до призупинення діяльності TOB "НВО "Інкор і К" - підприємства, що є бюджетоутворюючим та забезпечує роботою і теплом жителів смт. Новгородське, які пережили не тільки складні часи окупації 2014 року, а й обстріли селища протягом 2014-2016 років, зазнали руйнувань та заслуговують на мирне життя в Україні.

Ми переконані, що в тяжкий для нашої країни час розхитування громадського спокою, загострення суспільно-політичної ситуації та провокування негативних наслідків економічного та екологічного характеру є повним блюзнірством, злочинним потуранням сепаратистській діяльності т.зв. "ЛНР-ДНР" та російських окупантів.

Звертаємося до вас з проханням розглянути нашу складну ситуацію та не допустити блокування шляхів автомобільного та залізничного сполучення.

Ми сподіваємось, що в Україні, яка знаходиться в процесі будівництва правової держави, повинен панувати Закон, перед яким рівні всі громадяни, тому просимо проблему "торгівельної блокади" з тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей вирішити у правовому полі.

Селищний голова М.М. Ленко.
Секретар селищної ради Т.М. Красько.
Голова постійної комісії з питань соціального розвитку селища Р.В. Черних.
Голова постійної комісії з питань економічного розвитку селища та регуляторної політики Н.В. Гмиря.
Голова постійної комісії з питань комунального господарства та охорони навколишнього середовища О.В. Бабаріка.
Голова постійної комісії щодо забезпечення законності, правопорядку, охорони прав, свобод та інтересів громадян М.П. Івахненко.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: обращение депутатов, блокада Донбасса
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама