П'ять переплетених кілець

04.10.2011
1114
0

Вересень... Вересень - це зустрічі з однокласниками і друзями, з вчителями, зі школою; це нові предмети, нові цікаві заходи, які проводитимуться протягом навчального року.

Але незмінним залишається проведення Олімпійського тижня, організатором якого виступає Національний Олімпійський комітет України за сприяння центрального органу виконавчої влади у сфері фізичної культури і спорту.

Основна мета Олімпійського тижня спрямована на популяризацію спорту, здорового способу життя, престижу здоров’я, виховання в школярів потреби в постійній руховій активності, розвиток Олімпійського руху в Україні.

В ЗОШ I-III ступенів № 18 Олімпійський тиждень почався з 08.09.2011 р. Олімпійськими уроками: «Історія Олімпійських ігор Древньої Греції» - 1- 2 класи, «Олімпійські ігри: минуле, теперішнє і майбутнє» - З -4 класи, «Олімпійські ігри в Древній Греції» - 8 клас, «Олімпійський урок - вікторина» - 6 - 7 класи, «Ігри і люди» - 9 клас. Класними керівниками також проведені заходи щодо формування у школярів навичок та культури здорового способу життя, залучення їх до занять фізичною культурою і спортом.

Одним із основних методів упровадження Олімпійської осві­ти є організація й проведення рухової активності.

Тому Олімпійський тиждень в закладі продовжився проведенням змагань для учнів 1- 4 класів «Веселі старти», для учнів 5 - 9 класів - футбол. Завершився Олімпійський тиждень загальним святом - відкриттям «Малих Олімпійських ігор». На свято були запрошені гості: батьки, Кощеєв В.М. - голова ради ветеранів с. Новгородське, багаторазовий чемпіон України з бігу на 400 м з бар’єрами - Булатецький М.І. Таке світле, чудове, урочисте свято в закладі пройшло вперше. На Олімпійські ігри прибули команди "з п’яти континентів”. Від Європи - збірна України (учні 4 кл.), від Азії - збірна Японїі (учні 2 кл.), від Африки - збірна Ліберії (учні З кл.), від Америки - збірна Бразилії (учні 1 і 7 кл.), від Австралії - збірна Австралії (учні 8 кл.).

Команди запрошені на парад. І ось Олімпійський вогонь прибув до нас у школу на Малі Олімпійські ігри. Звучить гімн України, і два прапори здіймаються вгору - прапор України і Олім­пійський прапор, який піднімають учениця 9 кл. і гість Булатецький М.І. Малі олімпійські ігри відкрито. Учасники команд повторюють за Зевсом клятву - вести спортивну боротьбу чесно.

Представлено склад суддів,  і команди вийшли на старт. Юні спортсмени змагались в двох видах: біг 30 м і стрибки в довжину, ще й метання м’яча на дальність. Учасники гарно підготувалися і показали добрі результати. Але в спорті завжди є переможець. За результатами змагань І місце посіли команди 3 і 6 класів, II місце - 2 і 7 класи, ІІІ місце - 4 і 8 клас. Команди нагороджені грамотами та медалями.

Закриттям Малих Олімпійських ігор завершився Олімпійський тиждень в школі. Перегорнута одна із сторінок насиченого шкільного життя. І хай всіх супроводжує ідея Олімпійських ігор - це дружба, братерство і співпраця між людьми у всьому світі.

Широко відомий, але менш офіційний девіз Олімпійських ігор свідчить: «Головне - не перемога, а участь!» Тому займайтеся фізичною культурою і спортом, піклуйтеся про своє здоров’я та приймайте участь в спортивних змаганнях!

Л. ВОРФЛИК.

Вчитель фізичного виховання ЗОШ I-II ступенів  №18.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: олимпийская неделя, олимпиады, Нок
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама