Підсумки та суттєві порушення

29.11.2011
1121
0

Тільки підводили підсумки роботи Костянтинівського об’єднаного контрольно - ревізійного відділу за 2010 рік, а вже настав час проаналізувати роботу відділу за 9 місяців 2011 року.

В м. Дзержинську Костянтинівським ОКРВ проведено ревізії фінансово-господарської діяльності за 9 місяців 2011 року на 16 підконтрольних об’єктах, встановлено порушень на суму понад 1 млн. грн., що призвело до збитків.

Найбільш поширеними видами порушень були незаконне нарахування заробітної плати, премій та надбавок або навпаки - недоврахування належних працівникам виплат, зайве витрачання бюджетних коштів внаслідок оплати завищених обсягів та вартості виконаних робіт, заниження вартості активів внаслідок непроведення індексацій, а також в результаті неоприбуткування придбаного майна та лишків товарно-матеріальних цінностей.

Хочеться звернути увагу на те, що майже на кожному об’єкті контролю, де проводиться ревізія, мають місце порушення вимог бюджетного законодавства.

Порушення стали можливими через затвердження кошторисів з необгрунтованими розмірами видатків. Так, під час розрахунку потреби в бюджетних асигнуваннях на оплату праці  не враховано сезонний характер роботи гардеробників, що призвело до зайвого виділення бюджетних коштів, які були використані на виплату премії та іншого матеріального заохочення. Також систематичним порушенням майже на всіх об’єктах контролю є порушення при визначенні сум бюджетних асигнувань за КЕКВ 1120 «Нарахування на заробітну плату» через неврахування, що збір на обов’язкове державне пенсійне страхування для працюючих інвалідів визначається за ставкою 4% від об’єкта оподаткування, що призвело до зайвого планування та затвердження бюджетних асигнувань.

Під час контрольних заходів значна частина порушень була усунута, відповідальні посадові особи були притягнуті до адміністративної та матеріальної відповідальності. За результатами проведених контрольних заходів проінформовано прокуратуру та органи місцевого самоврядування, застосовано фінансові санкції до порушників фінансово-бюджетної дисципліни, а саме -  зупинення операцій з бюджетними коштами.

Тож сподіваємося, що бюджетні установи у подальшій роботі будуть ретельніше ставитися до вимог бюджетного законодавства.

Н. Некрасова. 

Начальник Костянтинівського ОКРВ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: нарушения, контрольно-ревизионный отдел, проведение ревизий
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама