Попереджений, значить озброєний

12.02.2013
866
0

Здоров’я  людини є одним з найбільших соціальних цінностей. Відповідно до Конституції  України , як основного закону, держава несе відповідальність перед людиною за свою діяльність, беручи зобов’язання забезпечити виховання здорового покоління, від чого значною мірою залежить стан розвитку країни, її економічний, інтелектуальний та духовний потенціал – ресурс розвитку суспільства.

Соціально небезпечною проблемою для кожної країни, і Україна не є, на жаль, виключенням, стала ВІЛ-інфекція. Як свідчить статистика, ситуація у нашій державі щодо епідемії ВІЛ /СНІДу - найгірша серед країн Східної  Європи та Центральної Азії. За даними Українського центру з профілактики та боротьби  зі СНІДом Міністерства охорони здоров’я, в Донецькій області зареєстровані досить великі показники захворюваності, і серед інфікованих громадян переважну частину склали особи репродуктивного та працездатного віку від 15 до 49 років, з них кожний п’ятий - молода людина віком 18-24 роки.

Одним з основних засобів боротьби з епідемією є профілактика захворюваності.  Як кажуть: «Попереджений, значить озброєний». Саме тому   державою передбачена низка соціальних програм, спрямованих на профілактику  ВІЛ/СНІДу серед різноманітних груп населення, які умовно поділяються як за віком, так і за соціальним статусом.



Кримінально-виконавча інспекція Державної пенітенціарної служби України є органом державної влади, який виконує кримінальні покарання альтернативні позбавленню волі.

На сьогоднішній день на обліку інспекції перебуває близько трьохсот осіб, засуджених до альтернативних видів покарань. Співробітники Дзержинського МП КВІ, відповідно до покладених на них функцій, з метою більш якісного процесу перевиховання, соціалізації та ресоціа-лізації засуджених -  набуття людиною вмінь та навичок та повернення особистості якостей, які необхідні для повноцінного життя в суспільстві, постійно проводяться відповідні профілактичні  заходи у відношенні цих осіб.

Нещодавно, у відповідності до угоди про спільну діяльність, працівниками КВІ та ЦСССДМ була проведена навчально-профілактична лекція з особами молодіжного віку, що перебувають на обліку вищевказаного органу виконання покарань.

Начальником відділу соціальної роботи ЦСССДМ  Н.М. Гандельман була доведена до відома засуджених осіб загальнодержавна статистика щодо розповсюдження ВІЛ /СНІДу, перелічені способи зараження та наслідки отримання ВІЛ-інфекції.  Провідний спеціаліст ЦСССДМ Лисенко О. А. провела психодіагностичне дослідження за методикою «Прогноз» для визначення нервовопсихічної стійкості та схильності до суїциду вищенаведених осіб. Крім цього, співробітниками КВІ серед засуджених безкоштовно були розповсюджені засоби контрацепції.

Н. ТАРАНЕНКО.

Інспектор Дзержинського

МП Микитівського МВ КВІ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама