Порушення незначні

14.06.2012
1051
0

Особливої уваги потребують об’єкти з масовим перебуванням людей - це будинки дитячих дошкільних та навчальних закладів, лікувальних закладів із стаціонаром,  будинки для людей похилого віку та інвалідів, санаторії і заклади відпочинку, культурно-просвітні та видовищні заклади, криті спортивні споруди, готелі, ринки, а також інші аналогічні за призначенням об’єкти з постійним або тимчасовим перебуванням людей з кількістю 50 осіб та більше. Щорічно на цих об’­єктах місцевими органами державного пожежного нагляду здійснюються планові та позапланові перевірки протипожежного стану, перевірки діяльності відомчих організацій щодо забезпечення ними пожежної безпеки.

На території м. Дзержинська розташовано 15 лікувальних закладів. Протягом квітня та травня 2012 року були проведені планові перевірки протипожежного стану цих закладів. В результаті перевірки встановлено, що кері­вництвом й посадовими особами проводиться певна робота з питань пожежної безпеки. Розроблені комплексні заходи щодо забезпечення пожежної безпеки, а також план протипожежних заходів на 2012 рік щодо забезпечення пожежної безпеки підвідомчих об’єктів.

Територія центральної міської лікарні (ЦМЛ) забезпечена зовнішнім протипожежним водопостачанням, а приміщення - внутрішнім протипожежним водогоном. На території міської лікарні було встановлено новий пожежний гідрант, також були придбані пожежні рукава та комплектуючі для пожежних кранів. На території установи мається пожежне водоймище, яке знаходиться в задовільному стані.

Під час перевірок виявлені найбільш характерні порушення правил пожежної безпеки в лікувально-профі­лактичних та лікувальних закладах з стаціонаром: не відремонтована автоматична пожежна сигналізація, не проведена вогнезахисна обробка дерев’яних конструкцій дахів та горищ органі­зацією, що має ліцензію на проведення такого виду робіт протипожежного призначення, відсутня система оповіщення про пожежу, аварійне та евакуаційне освітлення знаходиться в непрацюючому стані, відсутній центральний кисневий пункт для централізованої подачі кисню хворим.

І. Головко.

Інспектор Дзержинського міського сектору ГУ Держтехногенбезпеки у Донецькій області капітан служби цивільного захисту.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: проверки, нарушения, пожарная инспекция
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама