Працівники поліції вилучили арсенал зброї та боєприпасів

03.03.2016
1338
0

Працівники поліції вилучили арсенал зброї та боєприпасів

У неодноразово судимого мешканця Торецька працівники поліції з організації діяльності блокпостів в ході перевірки оперативної інформації виявили та вилучили арсенал зброї та боєприпасів.

Незважаючи на постійні звернення працівників поліції до громадян, про те, що добровільна здача зброї і боєприпасів звільняють від кримінальної відповідальності - несвідомі жителі ще зустрічаються в нашому місті.

На горищі одного з будинків в селищі Новгородське, де проживав 38-річний місцевий житель, поліцейські виявили арсенал зброї та боєприпасів: кулеметну стрічку з патронами калібру 7,62 мм кількістю 200 штук, 3 заряди до РПГ-7, сумку з пострілом з осколочної гранати , 29 предметів циліндричної форми довжиною 266 мм (порох танкового снаряду), порох у вазі 2 кг.

Негайно, на місце події виїхала слідчо-оперативна група в повному складі під керівництвом начальника поліції Сергія Альошина. Вся зброя правоохоронцями вилучена та направлена на експертне дослідження.

Як пояснив чоловік, зброю і боєприпаси він знайшов в лісосмузі біля селища Петруньки  Ясиноватського району, чому не здав знахідку в поліцію - пояснити не зміг. Правопорушник знав, що за подібне діяння передбачена кримінальна відповідальність, однак позбавлятися від арсеналу не захотів, для якої мети зберігав - пояснити так само не зміг. Примітно, що раніше він неодноразово судимий. Істинне походження небезпечного "арсеналу" належить  з'ясувати  слідчим.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Правоохоронці в черговий раз звертаються до жителів міста - незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за яке законодавством передбачена кримінальна відповідальність.

Однак, громадяни, які добровільно звернулися в поліцію з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: полиция, боеприпасы
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама