Про соціальні виплати внутришньо переміщеним особам

15.08.2016
1642
0

Шановні переселенці!

Звертаємо вашу увагу на те, що уряд удосконалив систему призначення (відновлення) та здійснення контролю за соціальними виплатами внутрішньо переміщеним особам (далі ВПО).  Ухваленою постановою КМУ від 08.06.2016р. №365 "Деякі питання здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам" передбачено здійснення структурними підрозділами з питань соціального захисту населення перевірки наведених у довідці про взяття на облік відомостей про фактичне місце проживання ВПО та складання акту обстеження матеріально-побутових умов сім'ї.

Для призначення (відновлення) соціальних виплат департамент соціального захисту населення Торецької міської ради (далі - департамент) за власною ініціативою або за зверненням органів, що здійснюють соціальні виплати, протягом 15 робочих днів з дня отримання відповідної заяви ВПО або з дня надходження звернення від органів, що здійснюють соціальні виплати, проводить перевірку достовірності зазначеної в заяві інформації про фактичне місце проживання/перебування ВПО. Після перевірки фактичного місця проживання/перебування комісія, що утворена розпорядженням міського голови, розглядає подання про призначення (відновлення) або про відмову у призначенні (відновленні) відповідної соціальної виплати.
Контроль за проведенням соціальних виплат ВПО у м. Торецьку здійснює департамент шляхом відвідування не рідше ніж один раз на шість місяців фактичного місця проживання/перебування ВПО. Робоча група, що утворена з представників територіальних підрозділів МВС, ДМС, СБУ, Пенсійного фонду України, сільських і міської рад, також проводить додаткові перевірки з зазначеного питання.

За відсутності ВПО за фактичним місцем проживання/перебування представник департаменту або робочої групи робить відповідний запис в акті обстеження матеріально-побутових умов сім'ї і залишає ВПО повідомлення про необхідність протягом трьох робочих днів з'явитися до департаменту для проходження фізичної ідентифікації.

У разі, коли ВПО протягом трьох робочих днів не з'явилася до департаменту, то надсилається таким особам рекомендованим листом повторне повідомлення про необхідність протягом трьох робочих днів з'явитися для проходження фізичної ідентифікації. Водночас департаментом робиться запит до Держприкордонслужби щодо виїзду ВПО за кордон, на тимчасово окуповану територію України або до населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

Соціальні виплати припиняються у разі:

1) наявності підстав, передбачених законодавством щодо умов призначення відповідного виду соціальної виплати;
2) встановлення факту відсутності ВПО за фактичним місцем проживання/перебування згідно з актом обстеження матеріально-побутових умов сім'ї;
3) отримання рекомендацій Мінфіну щодо фактів, виявлених під час здійснення верифікації соціальних виплат;
4) скасування довідки ВПО з підстав, визначених ст.12 ЗУ "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб";
5) отримання інформації від Держприкордонслужби, МВС, СБУ, Мінфіну, Національної поліції, ДМС, Держфінінспекції, Держаудитслужби та інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Поновлення соціальних виплат ВПО, припинених відповідно до підпункту 2, здійснюється за рішенням комісії, прийнятим на підставі подання структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, що внесене разом з актом обстеження матеріально-побутових умов сім'ї. У разі прийняття позитивного рішення соціальні виплати поновлюються через два місяці з місяця прийняття рішення про припинення таких виплат.

Повторне призначення соціальних виплат ВПО у разі їх припинення відповідно до пункту 4 можливе лише через шість місяців після такого припинення і виконання всіх процедур, необхідних для їх призначення, передбачених законодавством.

О. Кузін.
Директор департаменту соціального захисту населення Торецької міської ради.

 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: переселенцы, ВПЛ, социальные выплаты, внутренне перемещенные лица
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама