Проходження військової служби за контрактом осіб офіцерського складу

01.04.2011
3831
0

Генеральним штабом Збройних сил України проводиться цілеспрямована робота щодо підвищення укомплектованості військових частин Збройних сил України офіцерським складом.

Одним із напрямків цієї діяльності є прийняття офіцерів запасу на військову службу за контрактом, осіб офіцерського складу, які закінчили вищі військові навчальні заклади та кафедри військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу.

Шановний кандидат!

Якщо ви вирішили присвятити своє життя служінню Батьківщині в Збройних силах України на посадах осіб офіцерського складу, отримати можливість для самореалізації, загартуватися фізично і духовно, звільнитися від батьківської опіки, побачити нових людей, нові місця, вам слід заповнити анкету громадянина України для проходження військової служби за контрактом осіб офіцерського складу. Заповнену анкету необхідно надіслати на Е-mаіl: соntrасt_ оffiсеr@ukr.nеt або звернутися до Дзержинського міського військового комісаріату.

Військова служба є державною службою особливого характеру, яка полягає у професійній діяльності придатних до неї за станом здоров'я і віком громадян України, пов'язаній із захистом Вітчизни. Час проходження військової служби зараховується громадянам України до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спе-ціальністю, а також до стажу державної служби.

На військову службу осіб офі-церського складу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли професійно-психоло-гічний відбір і не досягли граничного віку перебування на військовій службі, мають відповідний рівень освіти (спеціаліст, магістр) та професію, споріднену з військовообліковою спе-ціальністю, відповідний рівень фізичної підготовки та за станом здоров'я є придатними до військової служби.

Для осіб офіцерського складу контракт про проходження військової служби укладається строком на 5 років в календарному обчисленні за умови, щодо досягнення граничного віку проходження військової служби їм залишився термін, яким є більшим за строк контракту.

У зв'язку з особливим характером військової служби, яка пов'язана із захистом Вітчизни, військовослужбовцям надаються визначені законом пільги, гарантії та компенсації, які не можуть бути скасовані чи призупинені без їх рівноцінної заміни.

Час перебування громадян України на військовій службі зараховується до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

Держава забезпечує соціальну та професійну адаптацію військовослужбовців, які звільняються у зв'язку із скороченням штатів або проведенням організаційних заходів, за станом здоров'я.

Військовослужбовцям, які мають вислугу військової служби не менше 10 років та позитивні службові характеристики, дозволяється протягом останнього року перед звільненням з військової служби проходити професійну перепідготовку без стягнення з них платні за навчання та із збереженням забезпеченняя в порядку та на умовах,  які визначаються Міністерством оборони України, у центрах перепідготовки та працевлаштування всіх форм власності за рахунок службового часу.

Держава гарантує військово- службовцям достатні матеріальне, грошове та інші види забезпечення в обсязі, що відповідає умовам військової служби, стимулює закріплення кваліфікованих військових кадрів. 

З метою висвітлення необхідної інформації щодо прийняття на військову службу за контрактом осіб офіцерського складу на офіційному сайті Міністерства оборони України у розділі "Кадрова політика в Збройних силах України - прийняття на військову службу за контрактом офіцерів запасу" розміщені інформаційний матеріал та анкета для громадян України, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом осіб офіцерського складу.

Офіційний сайт Міністерства оборони України: www.mil.gov.ua

Адреса електронної поштової скриньки: contract officer@ukr.net

Контактні телефони: (044) 454-44-49. (044) 454-45-45.

Адреса та контактний телефон територіального центру комплектування: 83007, м. Донецьк, вул. Буслаєва, 26 А, тел. (062) 312-18-23.

Контактний телефон Дзержинського міського військового комісаріату 4-16-85.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: служба по контракту, Воинская служба, Вооруженные силы Украины
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама