Семінар до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

09.08.2017
1060
0

Семінар до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

До Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми на базі  Торецького міського центру зайнятості за участю відділу з питань молоді та спорту виконавчого органу Торецької міської ради, фахівців міського центру занятості для  мешканців міста відбувся семінар з даного питання.

Захід проведено з  метою підвищення рівня поінформованості мешканців міста про проблему торгівлі людьми та  привернення уваги до тяжкого становища жінок, чоловіків і дітей, які постраждали від торгівлі людьми, а також вміння виявити ситуації торгівлі людьми для своєчасної протидії. Крім того, звертаємо увагу всіх небайдужих на наступне:

У 80% випадків, коли йдеться про торгівлю людьми, жертвою виступає жінка. Складна економічна ситуація, зокрема, через вимушений переїзд, як це має місце щодо внутрішньо переміщених осіб, робить людей більш схильними приймати будь-які пропозиції працевлаштування, а тому більш уразливими перед небезпекою стати жертвою торгівлі людьми. Методи роботи торговців людьми є дуже різними. Але є певні типові ситуації, які вимагають особливої уваги й обережності.

Серед них:

Оголошення або пропозиція від агента забезпечити гарною роботою в іншій країні (або в іншому регіоні); Знайомство через соціальні мережі і запрошення в гості до іншої країни (іншого регіону);

Укладення договору зі шлюбною агенцією з подальшим виїздом за кордон з метою укладання шлюбу. Щоб не стати жертвою торгівлі людьми: Нікому не довіряй свої документи, у першу чергу паспорт; Зроби копії всіх важливих документі (закордонний паспорт і національний паспорт, запрошення до іншої країни), зберігай їх окремо від оригіналів; Збери максимально можливу інформацію про майбутнього працедавця (іншу приймаючу сторону); Залиш вдома детальну інформацію про своє майбутнє перебування за кордоном (в іншому регіоні) з адресою та контактними телефонами, а також копію свого паспорта та контракту;

Якщо йдеться про подорож за кордон, тримай при собі контактну інформацію організації, які можуть надати допомогу за кордоном (посольства, консульства, громадські організації тощо); Уважно вивчай зміст всіх документів, які підписуєш; Уникай ситуації виникнення грошового боргу перед особами, які влаштовують твій від’їзд. Особливу обережність слід проявити в ситуації, коли вже є ознаки вчинення або готування до вчинення торгівлі людьми, а саме:

Примушують працювати і не платять за це або платять надзвичайно мало;

Позбавляють вибору працювати чи ні, а також можливості обирати форму і спосіб зайнятості;

Забрали паспорт або інші документи;

Обмежують свободу переміщення;

Здійснюють тиск – психологічний або фізичний, застосовують силу;

Створюють умови для потрапляння до боргової кабали;

Ізолюють від сторонніх, забороняють спілкуватись.

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

0800505501 (зі стаціонарних телефонів), 527 (з мобільного)

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: протидія, торгівля, семінар, люди
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама