Щодо автоматичного розрахунку житлової субсидії на наступний період

03.05.2018
1308
0

Щодо автоматичного розрахунку житлової субсидії на наступний період

З 1 травня 2018 року на підставі п.14 постанови Кабінету Міністрів від 21.10.1995р. №848 "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива" (далі - положення), буде здійснюватися розрахунок субсидії на наступний період для одержувачів субсидії, які отримували субсидію у попередньому періоді.

Тобто сім'ям, які вже отримували субсидію, повторно звертатися до управління соціального захисту населення військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Донецької області та надавати документи не потрібно.

Звертаємо увагу, що заяву і декларацію про доходи необхідно повторно надавати лише сім'ям, які:
• орендують помешкання;
• мають зміни у складі сім'ї (наприклад: хтось прописався чи виписався);
• звертаються за отриманням субсидії на тверде паливо та скраплений газ;
• якщо розмір плати за житлово-комунальні послуги у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами не перевищує обсягу визначеного Кабінетом Міністрів України обов'язкового відсотка платежу протягом опалювального сезону, тобто протягом опалювального сезону субсидія була призначена в розмірі 0,00 грн. (обов'язковий платіж сім'ї перевищує розмір плати за житлово-комунальні послуги).

Особа, що не згодна з рішенням про проведення розрахунку субсидії на наступний період та має додаткові обставини, які безпосередньо впливають на визначення розміру сукупного доходу за попередній період, повідомляє про це управління та подає відповідні підтверджуючи документи для проведення перерахунку субсидії в межах строку призначення.

Чи впливає наявність простроченої заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги на призначення субсидії?

Після закінчення строку отримання субсидії органи соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді.

У разі отримання від організацій-надавачів житлово-комунальних послуг інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадянин (340,00 грн.), субсидія на наступний строк не призначається, про що управління інформують особу.

Субсидія буде призначена з дати закінчення дії попередньої субсидії, якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію.

Про що необхідно повідомляти управління шляхом подання відповідних документів?

Протягом місяця отримувачі субсидії повинні повідомити управління соціального захисту населення шляхом подання відповідних документів про наступні зміни:
• зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (наприклад: хтось виписався чи прописався), у такому випадку подаються також нові заява і декларація;
• зміну соціального статусу членів сім'ї (наприклад: хтось звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером);
• про здійснення одноразової покупки (оплати послуг),  на суму, яка перевищує 50 тисяч гривень;
• зміну переліку комунальних послуг: відмовилися від централізованого опалення та перейшли на індивідуальне чи навпаки.

Звертаємо увагу, що у разі свідомого подання громадянином документів з недостовірними відомостями або неповідомлення про вищевказані зміни, сума надміру перерахованої субсидії повертається за вимогою управління соціального захисту населення, зокрема, шляхом зняття відповідних сум з особових рахунків отримувачів субсидії на підприємствах-надавачах житлово-комунальних послуг.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: субсидія, Розрахунок
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама