Свято Миколая в ліцеї

20.12.2017
1090
0

19 грудня в сиву давнину український народ відзначав день Святого Миколая. Цей день був особливо урочистим. Вважалося, що цей святий є захисником усіх бідних і знедолених. Та найбільше його вшановували діти, для яких він був почесним охоронцем.

В Україні до цього дня особливо готувались. Ввечері Миколай заходив до оселі з подарунками. Якщо діти спали, Миколай клав подарунки їм під подушку.

Вручаючи кожному окремо гостинець, Святий Миколай згадував усе те добре, що зробила дитина протягом року, і соромив за нечемні вчинки, ще й клав різочки для неслухняних дітей. Відтак діти свято вірили в існування цього доброго захисника і намагалися не гнівити Святого Миколая, який знає про все.

В Торецькому професійному ліцеї вже стало традицією щорічно 19 грудня проводити виставку солодощів та новорічних композицій до Дня Святого Миколая. Учні чекали на свого покровителя, доброго Духа, а щоб отримати гарного подарунка від Миколая, намагалися добре вчитися, поважати старших, допомагати батькам.

На свято кожна навчальна група (1-3 курси) підготували солодощі на виставку «Ой, хто, хто Миколая любить» , а допомагали їм у цьому класні керівники та майстри виробничого навчання. За це в нагороду учні отримали подарунки, від яких на обличчях з’явилася щаслива усмішка, дитяча радість.

Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які навчаються в ліцеї та мешкають в гуртожитку, відбувся святковий концерт, присвячений дню Святого Миколая.
«У такий чудотворний день, День Святого Миколая, ми розпочинаємо святкування новорічних свят та готуємось до Різдва Христового. – звернулась до учнів вихователь гуртожитку Клунна Л.В. – У ці дні панує особливий настрій, і в душі всі в очікуванні чогось приємного та гарного. Хочеться, щоб в нашому житті більше було позитивних моментів та змін, щоб кожен день приносив радість. Я вважаю, що немає нічого кращого в нашому житті ніж наші діти, і дорослі мають роботи все те для того, щоб вони були щасливими».

Зі Святом! Вірте в чудеса!

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ТПЛ, святой Николай, праздники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама