Тиждень з охорони праці у гірничому ліцеї

22.05.2012
1249
0

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці з тим, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином створення  і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.

Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам’яті загиблих працівників, вперше проведеного американськими і канадськими трудящими в 1989 році в пам’ять про працівників, загиблих та постраждалих на роботі. Сьогодні ми стоїмо перед двома кризами. Глобальна фінансова криза більш злободенна, але зміна клімату має велику буттєву значимість. Зелена або екологічна економіка може стати тією рятівною соломинкою, яка дасть людям безпечні робочі місця в ході розвитку соціальної інфраструктури.

Значення охорони праці у зеленій економіці – сприяння ефективності виробництва через забезпечення безпеки та культури праці, зниження рівня виробничого травматизму і професійних захворювань на виробництвах, що гармонійно поєднують економічні потреби суспільства з потребою постійного відновлення і збереження довкілля.



З цією метою в Дзержинському професійному гірничому ліцеї пройшов тиждень з охорони праці під девізом : «Сприяння охорони праці у зеленій економіці» відповідно до рекомендацій МОП у 2012 році. Червоною стрічкою тижня було привернення уваги учнів, працівників до нових «зелених» технологій, якими можно сприяти мінімінізації негативного впливу на навколишнє середовище, забезпечуючи здорові та нешкідливі умови праці та життя. Згідно поставленої мети  в ліцеї були проведені такі заходи : «круглий стіл» на тему : «Сприяння охороні  праці у  «зеленій економіці» ; усний журнал на тему : «Зміна клімату» ; ділова гра  на тему : «На засіданні  Міністерства енергетики» ; конкурс   малюнків на тему : «Охорона праці очима дітей», в якому прийняли активну участь учні групи 21 з професії електрослюсар підземний, електро­зварник ручного зварювання Третяк Б., Афанас’єв В., групи 23 з професії кухар, кондитер Верба К., Матвєєнко К., групи 31 з професії електрослюсар підземний, електрозварник ручного зварювання Петренко М., групи 11 з професії електрослюсар підземний, електрозварник ручного зварювання Агарков О.,  групи 22 з професії продавець продовольчих товарів, продавець непродовольчих товарів Шепельська Н. та інші.

Учні та педпрацівники систематично підтримують зелену зону навколо ліцею, територію біля пам’ятника Невідомому солдату у м.Артемове, закріплену територію дороги по вулиці Піонерів в належному стані, чим сприяють збереженню природного навколишнього середовища.

Спільними зусиллями збережемо Зелену планету – Земля!

Н. Синицина. 

Викладач охорони праці ліцею.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: охрана труда, Неделя охраны труда, Дзержинский горный лицей
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама