У дзержинців - кращий результат

05.07.2011
1334
1

У наш час формування всебічно розвиненої особистості неможливе без технічної творчості. Тому у формуванні майбутніх техніків, конструкторів, інженерів велике значення мають технічні гуртки. Юність - безтурботна пора. Але від того, як вона минає, залежить майбутнє особистості. Тому так важливо, аби уже змалечку пріоритетом стала не вулиця з її негативним впливом, а захоплення, яке спонукало б до розвитку інтелекту та свідомості. Тут і стають у пригоді гуртки станції юних техників, серед яких важливе місце займає гурток технічного моделювання й конструювання моделей автомобілів. Тренером цього гуртка є Максименко Микола Олександрович, який допомагає підліткам і юнакам творчо самореалізуватися.

Трасовий автомоделізм - це не тільки один із видів технічної творчості школярів, спрямований на створення моделей автомобілів, а й один із наймасовіших і найзахоплюючих видів спорту. Максименко М.О. враховує вікові особливості. Для нього важливо уже на ранньому етапі розвитку виявити здібності кожного гуртківця, які згодом можна було б розвинути. На його думку, головне в його роботі - навчити дітей міркувати, думати, приймати правильні рішення. Тільки тоді вони будуть підготовленими до дорослого життя.

За час роботи в гуртку вихованці дістають відомості з історії розвитку автомобільної техніки, навчаються глибоко і всебічно розбиратися в конструкціях автомобілів, освоюють технологію виготовлення різних класів моделей автомобілів, докладно ознайомлюються з будовою та роботою електричних двигунів, навчаються експлуатувати моделі під час змагань.



Працюючи в гуртку трасових автомоделей, юні моделісти закріплюють і поглиблюють знання, здобуті на уроках праці, математики, фізики, хімії, а у процесі виготовлення моделей розвивають технічне мислення, конструкторські здібності, творчу ініціативу, опановують навички технічного моделювання, вивчають будову моделей автомобілів, властивості та технологію обробки під час роботи на верстатному обладнанні, вчаться користуватися різними вимірювальними приладами.

Всю роботу в гуртку тренер Максименко М.О. направляє на виховання у підлітків культури праці, відповідальності за результати власної діяльності, формування та розвиток позитивних якостей емоційно-вольової сфери особистості: працьолюбство, наполегливість в досягненні мети, професійне самовизначення, сприяння обгрунтованому вибору професії з урахуванням власних здібностей, уподобань та інтересів.

Наприкінці травня місцем проведення обласних змагань з автомобільного спорту (трасові моделі) стала наша станція юних техніків. Під час підготовки до цих змагань тренер Максименко М.О. забезпечував отримання гуртківцями необхідних знань, активізував їхнє мислення, розвивав і підтримував інтерес до конструювання моделей. Микола Олександрович головну увагу приділяв формуванню якостей, які сприяють роботі в колективі. Готуючись до змагань, кожен учасник виготовляв власну модель та мріяв стати переможцем. Однак у команді важливо вміти підпорядковувати власні інтереси загальнокомандним, вміти співпрацювати для досягнення спільної мети. Тому робота гуртка побудована таким чином, щоб у процесі занять сформувалися сталі мікрогрупи дітей, заохочується допомога дітей старшого віку молошим. Практично робота гуртка тісно зв’язана з проведенням ігор та змагань спортивного характеру, під час яких гуртківці не тільки поглиблюють здобуті знання, а й вчаться, як домагатися перемогти у спортивній боротьбі, що стимулює їх подальшу роботу.



На обласних змаганнях наші вихованці показали кращі результати. Черненко Артур посів I місце у класі моделей ТА-2-24 і I місце у класі моделей ТБ-1. Коваленко Владислав одержав I місце у класі моделей ТА-1-24 та II місце у класі моделей ТА-1-32. II місце посіли Скрипник Олександр у класі моделей ретро та у класі моделей Q-12, Вербицький Данило у класі вантажівка. III місце одержали вихованці Скрипник Олександр у класі моделей ТА-2-32, Вербицький Данило у класі моделей ТА-2-24, Ільїн Олексій у класі моделей ТБ-1. Команда Дзержинської станції юних техніків на цих змаганнях посіла I місце. І це здорово! Молодці гуртківці - майбутні техніки, інженери, конструктори. Нових вам перемог та доброго відпочинку влітку!

Л. Волик.

Методист СЮТ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: СЮТ, трассовые модели, автомоделизм, соревнования
Об авторе
1 Комментариев
avatar
1
И Гарюк тут как тут biggrin
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама