"Україна в нас єдина, бережи її, дитино!" Ліцеїсти вшанували Кобзаря

24.03.2017
1191
0

З березнем пов'язано багато важливих подій. Але про одну подію кожного року пам'ятають усі люди - 9 березня. Тому літературне свято "Вшановуємо Кобзаря" в шкільній бібліотеці НВК "Школа-ліцей" було присвячене дню народження видатного українського поета, письменника, художника Тараса Григоровича Шевченка.

Учні 3-Б класу уважно й зацікавлено прослухали розповідь бібліотекаря Ірини Віталіївни Іваницької про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка, переглянули презентацію, а потім відповідали на запитання вікторини, взяли участь у творчих літературних конкурсах, розгадували кросворд за віршем "Тече вода з-під явора…", оглянули виставку "Живе і вічне слово Кобзаря". Ревякіна Вероніка, Рудичев Іван, Зоріхін Олексій та Морозова Аліна захоплено розповідали вірші поета.

Коли читаєш твори Кобзаря, то ніби чуєш ніжну, сумну пісню про тяжке життя народу. Тому багато віршів Тараса Шевченка покладено на музику. Усі учасники свята із задоволенням послухали запис пісні "Реве та стогне Дніпр широкий". Зачарувала присутніх чарівною грою на сопілці Літвін Софійка.

Цей захід був частиною проекту національно-патріотичного виховання  "Україна в нас єдина, бережи її, дитино!", який втілює в роботі бібліотеки НВК "Школа-ліцей" Іваницька Ірина Віталіївна. Учні 3-Б класу приймають в реалізації проекту активну участь.
Так ми відкрили для себе ім'я поетеси з ніжною та ліричною душею, чарівної жінки, поетичного обличчя Торецька, члена літературної студії "Муза", члена МСП Алли Дашкеєвої, приймаючи участь у поетичній  вітальні  "Літературне перехрестя". Нам дуже сподобались ії вірші "Колисанка", "Вдячність", "Паучок", "Про що вночі шепочуть парти", які декламували учні нашого класу.

Також сподобалась пізнавальна гра "Бринить, співає наша мова…" до Дня української писемності і мови. Учениця 3-Б класу Морозова Аліна стала переможцем конкурсу читців "Я люблю Україну! Я люблю українську мову!" до Міжнародного дня рідної мови серед учнів 3-х класів.

Завдяки спільній роботі колективу НВК "Школа-ліцей" наші діти ростуть справжніми патріотами України.

О. Слабишева.
Класний керівник 3-Б класу НВК "Школа-ліцей".

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: школа-лицей, Шевченко Т Г
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама