Успiхи вихованцiв - наша найбiльша радiсть

10.05.2011
1242
0

Різноманіття аспектів виховної системи підпорядковане найважливішій соціальній місії: виховати соціально зрілого громадянина, здатного активно й творчо присвячувати свої зусилля, знання покращенню й удосконалюванню життя у нашій країні. Сьогодні поза­шкільна освіта й виховання - це сфера організованого й спрямованого дозвілля, де створюються сприятливі умови для особистісного зростання й самореалізації молодої людини. Дзержинська міська станція юних техніків приймає у свої 35 гуртків велику кількість вихованців, пропонуючи їм насичену й інтенсивну діяльність, що максимально збігається з їхніми інтересами, захопленнями, природними здібностями й задатками. Педагогічний колектив СЮТ формує в дитині самовідданість, відчуття цінності власної особистості, тут дитина позбувається звички діяти «за підказуванням». Вона задовольняє власні творчі потреби, розвиває інтереси, засвоює знання в тому темпі й обсязі, який дозволяють її індивідуальні здібності.

Керівники гуртків Литовченко В. Г., Кутузова В. М. впевнені, що сьогодні нам потрібна краса, її невичерпна енергія – найбільш результативний метод виховання. Краса відкриває шлях до дії, спілкування на більш глибокому, особистому рівні. Прагнення до неї одухотворяє будь-які життєві явища.



Керівники гуртків Старовойтова Н. А., Бикова Н. П. намагаються, щоб на заняттях діти відкрито спілкувалися, були позитивно налаштовані один на одного, щоб ніщо не затьмарювало радості творчості. Під час роботи в гуртках вони пояснюють вихованцям, як важливо приступити до роботи з гарним настроєм, тому що світлі думки відіб’ються, як у дзеркалі у  їхніх виробах. І шедеври маленьких майстрів випромінюють радість, теплоту й красу.

Відчуття гармонії зі світом, психологічного комфорту творчого педагогічного колектива СЮТ передається вихованцям.

Пробудити в дітях потребу творити прекрасне своїми руками в умовах сьогоднішнього дня – це вищий пілотаж керівника гуртка. Один раз відчувши радість й натхнення, творячи прекрасне, дитина обов’язково знайде місце для краси в повсякденному житті.

Об’єктивною оцінкою складної педагогічної праці в позашкільному навчальному закладі є успіхи наших вихованців. Можна навести приклади успішної роботи колективу педагогів СЮТ. Гуртківці міської станції юних техніків є багаторазовими володарями 1, 2, 3 місць Всеукраїнських, регіональних, обласних конкурсів. І знову радість: ми одержали підсумки участі наших вихованців в обласних конкурсах з декаративно-ужиткової творчості, початкового технічного моделювання та «Місто Оригамі».



На обласний конкурс з декаративно-ужиткової творчості було відправлено 46 робіт гуртківців, які отримали перших місць – 19 робіт, других – 5 та третіх – 7 робіт. Дзержинська міська станція юних техніків нагороджена грамотою ДЦТТДЮ за зайняте 2 місце в цьому конкурсі. Всьго 31 грамоту привезли наші гуртківці з цього конкурсу. 28 робіт дітей взяли участь в обласному конкурсі з початкового технічного моделювання. Змагатися з такими містами, як Донецьк, Маріуполь, Горлівка, Макіївка, Артемівськ, Слов’янськ та інші не дуже легко.

Але всі наші роботи, які були надані на цю виставку, показали високий рівень виконання, відповідність їх естетичним та експозиційним вимогам. І як результат – 1 місце на обласному конкурсі з початкового технічного моделювання. І на цьому конкурсі 21 грамоту і диплом здобули наші гуртківці.

Творчу уяву, фантазію, креативне мислення показали наші вихованці: Безпалько Софія, Бондаренко Данило, Карнаухова Дарья,  Ільченко Карина, Адначова Анастасія, Маркова Тетяна, Мустафіна Карина, Шадей Оксана, Бикова Владлена.

Рішенням  Донецького обласного центру технічної творчості дітей та юнацтва нагороджена путівкою в міжнародний табір «Артек» неодноразовий переможець Всеукраїнських, регіональних, обласних конкурсів-виставок Бикова Владлена.

Оцінка результатів нашої діяльності здійснюється по тому, наскільки вихованці СЮТ підготовлені до самостійних дій та прийняття самостійних рішень, наскільки вони конкурентно здатні й адекватні життєвим ситуаціям, готові до викликів сьогодення. Ми віримо – пізнавши й прийнявши красу як істину й духовність, наші гуртківці обов’язково стануть майстрами. А попереду нові конкурси, нові виставки, нові змагання і нові перемоги. Тож так і тримати!

Л. ВОЛІК. Методист СЮТ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: природные способности, интересы, воспитанники, С ЮТ
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама