Ваше здоровье в ваших руках

15.01.2013
1347
0

Суд над СНІДом

Чи потрібно людині, яка живе у сучасному світі, знати про ВІЛ і СНІД? Один мудрець сказав: «Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника – ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе, можливо, ти виграєш. Якщо знаєш і себе, і супротивника – перемога буде на твоєму боці». Під супротивником ми маємо на увазі ВІЛ/СНІД: про нього потрібно знати все, щоб убезпечити насамперед себе.

Люди перемогли чуму, малярію, тиф... А ось алкоголізм, наркоманія, СНІД, як злі духи, мордують людство. Ці проблеми довгий час залишалися без належної уваги. Саме в цю безодню заглянули під час проведення декади здорового способу життя учні НВК «Школа-гімназія». Під девізом «Стихія, яка захлеснула світ», у навчальному закладі пройшов суд над СНІДом.

СНІД переноситься з континенту на континент, з країни в країну. Аналіз кількості хворих та носіїв, офіційно зареєстрованих в Україні останніми роками, свідчить, що майже 90% нових випадків припадає на споживачів наркотиків. А оскільки СНІД розвивається на грунті наркоманії, алкоголізму, то їх профілактика - це одночасно і профілактика СНІДу.

Тому головними обвинуваченими на суді були Алкоголізм, Наркоманія та СНІД. Розглядалась справа «Чума ХХ століття». Суддя надала слово обвинуваченим, які відзначили, що ВІЛ-інфекція вийшла за межі кола споживачів наркотиків, алкоголю. Суспільство фактично є беззахисним перед ВІЛ-інфекцією, її наслідки вражаючі. Далі слово було надано потерпілим, які розповіли про шляхи зараження цією страшною хворобою. Свідок – лікар повідомила, що єдиним на сьогодні "рецептом” проти СНІДу залишається здоровий спосіб життя за етичними принципами та моральною охайністю і усунення наркоманії та алкоголізму, як соціальних явищ з нашого життя.

Вирок судді був жорстким: «Винні!» Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несуть СНІД, наркоманія та алкоголізм, і зробити все можливе, щоб уберегти себе, своїх рідних та близьких від страшної ВІЛ-інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожний дім, кожну сім’ю.

Педколектив «Школи-гімназії» впевнений, що подібний захід надовго запам’ятається учням, допоможе їм ще раз проаналізувати власну поведінку, вчинки і зробити правильний вибір у житті.

О. Погромська.

Заст. директора з виховної роботи.

Ваше здоровье

в ваших руках

Интересно и познавательно прошел в библиотеке час вопросов и ответов «СПИД - угроза человечества» со студентами горного техникума: гр. ОА-10 (куратор Можаева В.Ю.), гр. ЕО-12 (куратор Зимина С.Е.)

Участковая медсестра Дзержинского филиала Горловского диспансера Рыбакова Лидия Афанасьевна рассказала студентам о тяжелых последствиях употребления наркотиков и привела примеры из жизни подростков нашего города, которые оказались «за последней чертой», и как трудно бывает помочь тем, кто уже побывал на приеме в ее кабинете.

В конце беседы Лидия Афанасьевна призвала молодых ребят не только остерегаться употребления наркотических средств, но и удерживать от этого своих друзей.

Всем присутствующим подарили памятки о здоровом образе жизни и красные ленточки - символ сострадания и сочувствия.

Завершил встречу показ видеофильма «Молодежь - за здоровый образ жизни».

Нужно помнить, что здоровье каждого в его собственных руках! Сохраненное и укрепленное в детстве и юности, оно позволит жить долго и счастливо.

И. Третьяк.

Библиотекарь читального зала ЦБ.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама