Вести из библиотек

03.07.2012
1639
0

Читателям - о Конституции

Конституция Украины - это Основной Закон Украины, обладающий наивысшей юридической силой. Законы и иные нормативно-правовые акты применяются на основе Конституции Украины и должны ей соответствовать. В библиотеке - филиале №2 к 16 годовщине принятия Основного Закона Украины состоялся дискуссионный час «Основа життя - мій Основний Закон». Библиотекарь Котова Е.Л. отметила, что Конституция является для государства основополагающим документом, в котором определяются права и свободы граждан, и, что именно в Конституции определяется цель, которую преследует общество, какую роль играет Конституция в жизни всего общества и каждого из нас. А также участники встречи отметили, в каких поправках, дополнениях, с их точки зрения, она нуждается.

Читателям библиотеки был представлен просмотр литературы о Конституции Украины «Конституція - крок до майбутнього».В разделах - книги, брошюры, периодика, которые рассказывают о том, какие изменения претерпел за годы независимости нашего государства его Основной Закон, какие права он гарантирует представителям разных возрастных групп.


Бібліотека приймала вболівальників

У бібліотеці-філії №2 пройшла інформаційно-розважальна година "Євро- 2012 в Україні”. Бібліотекар Котова О.Л. розповіла дітям про ЄВРО, про збірну України з футболу, про фанатів, фан-зони, про вболівальників, та про те, як проходить це свято футболу зараз в Україні та Польщі.

Діти прослухали коротеньку інформацію про історію виникнення гри в футбол, переглянули відеосюжети про міста Польщі і України, які приймають Євро. А далі розпочалися конкурси, ігри, вікторини. Учасники заходу Люлькович Джон, Гольба Олександр, Карабиць Богдан та інші  з великим „знанням справи” відповідали на питання футбольної вікторини, з задоволенням брали участь у конкурсах. Перемогла, звичайно ж, дружба, і обидві команди отримали призи. Активний інтерес діти виявили до емблеми чемпіонату Європи. Близнюки - символи ЄВРО-2012 Славек і Славко дуже подобаються дітям, вони виявили бажання сфотографуватися з емблемою чемпіонату.

У перервах між іграми діти подивились мультиплікаційні фільми "Як козаки у футбол грали” та "Як звірі в футбол грали”.

На закінчення всі з задоволенням послухали про наше гостинне місто «Моя Донеччина». До Євро - 2012 у бібліотеці розгорнута книжкова виставка "Вся жизнь - игра”.

В. ЛукахІна .

Зав. бібліотекою-філією №2.


Вік - не завадить

З 1 червня по 31 серпня 2012 року в бібліотеці-філії №2 працює літня школа комп’ютерної грамотності«Основи комп’ютерної грамотності. Основи роботи в інтернеті для людей похилого віку».

Підопічні бібліотеки пенсіонери та непрацездатні громадяни мають змогу безкоштовно навчитися комп’ютерній грамотності та роботі в інтернеті в рамках проекту «Відкрий для себе інтернет».

Бібліотека впроваджує цю програму під гаслом: «Не турбуйся, що років багато - інтернет для кожного свято».

У рамках проекту учасники у дружній атмосфері отримали початкові знання з комп’ютерної грамотності, навігації в інтернеті, спілкування в соціальних мережах за допомогою Skype.

Для багатьох з нас робота за комп’ютером та подорожі в мережі інтернет стали цікавим відкриттям. Вперше в житті люди зрілого віку мали змогу навчитися користуватися комп’ютером, отримувати різноманітну інформацію за допомогою інтернету, створювати власні електронні скриньки.

«Ми дуже вдячні працівникам бібліотеки за можливість відчути впевненість у власних можливостях, відкрити для себе неосяжний світ інтернету і почувати себе активним і впевненим у майбутньому. Життя після 60 тільки починається»,- поділилася своїми враженнями учасниця школи Задорожня Євгенія.

Єпішкіна В.Ю., Філіпова В.Л., Ківа Л.А.

Читачі бібліотеки - філії №2.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: основы жизни, евро-2012, библиотеки, компьютерная грамотность
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама