Відчули красу рідного слова

29.01.2013
1228
0

Ми живемо на прекрасній землі, яка завжди славилася людьми працьовитими й талановитими. Наше місто подарувало світові багато знаменитих людей. З ним пов’язані імена - радянської письменниці Галини Щєрбакової, композитора Івана Федоровича Карабиця, ро-сійського телеведучого Павла Михайловича Кабанова та багатьох інших видатних особистостей.

Але цими іменами перелік талановитих людей міста, звичайно ж, не обмежується. Виростають нові таланти, які хочуть поділитися з нами своїм словом та духовним світом.

Щедра дзержинська земля подарувала нам багато яскравих імен у літературі. В їх творчості звучать вічні теми добра, любові, вірності, материнської ніжності та гордості за рідний край. Більшість з дзержинських письменників - постійні гості бібліотеки-філії №2. Зустрічі наших читачів з ними стали доброю традицією. Бібліотека всіляко популяризує їх творчість. Літературна година «Краса рідного слова» була проведена разом із завідуючим відділенням Дзержинського гірничого технікуму Карнауховою Світланою Павлівною. На зустріч зі студентами завітала наша землячка, поетеса Калинник Людмила Іванівна, яка розповіла присутнім свій життєвий шлях та зачитала свої твори. Небагатьом дано свої спостереження, думки, почуття, настрій виразити у віршах, тому що не всі наділені поетичним баченням світу. Тільки любляче серце може відчути гармонію життя в звуках, фарбах, співі птахів, дзюрчанні  струмочка, в осінньому буйстві фарб. Таке воно у Людмили Іванівни Калинник. Її вірші зігріті любов’ю до рідного краю, до своєї маленької батьківщини, названої Нью-Йорком (с. Новгородське).

Тематика її віршів дуже різноманітна, і всі вони передають стан душі автора, її переживання. Здається, що вона пропускає вірші через своє серце. Кожен вірш Людмили Іванівни - це ціле відкриття, подарунок землякам. Кожне її слово - це звернення до нас з проханням: озир-ніться уважно навколо себе, придивіться до людей, які вас оточують, простягніть руку допомоги тим, кому вона необхідна. І нехай ще одне серце зігріється вашою увагою, добротою, вашим талантом.

Захід вийшов вдалим, так як присутні висловили надію на подальші зустрічі з талановитим письменником, а це багато про що говорить. Прощаючись із Людмилою Іванівною, всі, хто був присутній на зустрічі, побажали їй успіхів у творчості та запросили ще раз побувати у нас в гостях. 

В. Лукахіна. 

Зав. бібліотекою №2.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама