Вiдродження традицiй

15.11.2011
1198
0

3-6 листопада у м. Донецьку відбувся перший відкритий національний конкурс-фестиваль виконавців на народних інструментах «Рідні наспіви» в рамках гранту Президента України для обдарованої молоді. Цей конкурс є відродженням традицій, закладених провідними діячами народно-інтрументального мистецтва України, серед яких професор О. І. Шевченко, народний артист України, академік В. В. Воєводін, заслужений діяч мистецтв України В. Є. Вязовський.

Ціллю та завданням конкурсу був пошук та підтримка талановитих молодих виконавців, якими стали учні музичної школи імені І. Карабиця. В першій категорії гри на акордеоні виступив Стародубцев Влад (викладач Євсюкова М. В.), йому прийшлось докласти багато енергії для виступу, тому що конкурс мав високий виконавчий рівень. Конкурсанти були з різних країн, а саме: Україна, Росія, Греція, Італія, і в змаганні з професійно підготовленими конкурсантами здобув звання дипломанта конкурсу.

У другій категорії гри на домрі вийшла на сцену Тимощук Юлія (викладач Овчиннікова О. І., концертмейстер Шепель Н. І.), також було багато достойних учнів і, витримавши марафон, здобула звання дипломанта.

В рамках фестивалю були надані майстер-класи В. Д. Зубицького (Італія), О. Чуєва (Греція), Б. О. Міхєєва (Україна), О. А. Циганкова (Росія), багато з них пишуть інструментальні твори для різних інструментів.

Діти змогли поспілкуватися з видатними педагогами, виконавцями, композиторами, доторкнутися до легенди інструментального мистецтва.

З їхніх вуст зі сцени звучали слова подяки за те, що діти вчаться грати на інструментах, шліфують свою майстерність, вдосконалюють досвід.

Участь у конкурсі стане важливим стимулом для подальшого розвитку дітей, та в майбутньому вони стануть елітою світового музичного мистецтва.

Л. Стародубцева.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: народные инструменты, Донецк, конкурс-фестиваль, Рідні наспіви
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама