Виховання здорової молоді

02.11.2016
956
0

У сучасному суспільстві кожен третій є курцем і на жаль, великий відсоток серед курців становить молодь. Якщо раніше з сигаретою можна було побачити дорослого чоловіка, то сьогодні кожен третій підліток має гостру нікотинову залежність. У рівних співвідношеннях курять хлопці і дівчата, причому не до кінця розуміючи, наскільки це шкідлива звичка. Так само, істотної шкоди організму підлітка завдає алкоголь. Мабуть, основною причиною куріння і вживання спиртних напоїв є бажання підлітків здаватися дорослішими і не виділятися серед натовпу. Варто відзначити, що курець, знаходячись поруч зі здоровою людиною, завдає йому шкоди більше, ніж собі. Вченими було доведено, що пасивне куріння шкодить організму здорової людини, що не курить. Саме тому в Україні діє закон про Заборону куріння в громадських місцях».

Щорічно в школах міста проводяться роз'яснювальні лекції про шкоду куріння та алкоголю серед неповнолітніх та про адміністративну відповідальність за порушення закону. Сьогодні працівники ювенальної поліції Торецкого ВП спільно з «Лігою майбутніх поліцейських» провели лекцію про шкоду куріння і алкоголю у спеціалізованій загальноосвітній школі I-III ступенів № 3. Хлопці були проінформовані про адміністративну відповідальність за куріння та розпиття спиртних напоїв у громадських місцях і отримали багато інформації про шкідливість куріння та алкоголю, яка вплине на їх свідомість. Після лекції Ліговци запросили всіх бажаючих вступити в ряди їх молодіжної організації. Відвідуючи навчальні заклади міста, співробітники поліції виявили адміністративне правопорушення на території одного з навчальних закладів: куріння в громадському місці. Були складені адміністративні протоколи та направлено в суд м. Торецка, а також була проведена бесіда з метою запобігання подібних випадків.

Ми – майбутнє нашої країни і від нас залежить, яким воно буде. Тому ми повинні стежити за собою і своїм здоров'ям, не завдаючи йому шкоди!

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: беседы, Торецк, здоровье
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама