Заради підтримки громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі

05.04.2018
1105
0

Заради підтримки громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі

Незабутньо наповнений цікавими знайомствами та спілкуванням пройшов фестиваль громад м. Святогірська, організований Міжнародною організацією з міграції для ініціативних груп, що брали участь у проекті МОМ "Підтримка стабілізації громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі".

Шанованими гостями свята були: Лея Моррісон - координатор програм з питань надзвичайних ситуацій та стабілізації Міжнародної організації з міграції, Стокоз І.С.- заступник голови Донецької обласної державної адміністрації, керівник офісу МОМ в м. Краматорськ Владислав Курінний, спеціалісти проектів МОМ та представники 29 громад Луганської та Донецької областей. 

У складі делегації від нашого міста було 10 представників - члени ініціативної групи:  працівники відділу культури військово-цивільної адміністрації м. Торецьк, бібліотечні фахівці, переселенці, психолог.

Кожна з громад презентувала свій проект: як він реалізовувався, які були досягнення, що залишилось невирішеним, плани на майбутнє. Лея Моррісон особисто привітала  представників кожної громади, вручивши Почесні грамоти за участь в проекті та картини.

Прикрасою свята були виступи творчих особистостей, а також майстрів українсько-японського центру. Протягом заходу працювала відкрита площадка із японської каліграфії, яку проводив майстер каліграфії Хітоші Накамура, виставка виробів hand-made, на якій були представлені роботи учасників проекту нашої громади: виставка картин (О.Є. Іванченко), вироби з бісера (О.С. Хремльова), витинанки (О.В. Симонова)  тощо.

Приємною новиною стало оголошення про те, що у рамках нового фінансованого Японією проекту МОМ, що стартує цієї весни, вище зазначені 29 громад отримають подальшу підтримку у сфері соціального згуртування.

Свято закінчилося, та роботу по згуртуванню громади буде продовжено і надалі, і набутий на фестивалі досвід стане в нагоді реалізації найяскравіших проектів громад. Тож попереду у нас дуже багато нових планів та ідей!

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ініціативна група, фестиваль громад, громада
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама