А сьогодні гай гуде! Щира Масляна іде!

23.03.2017
977
0

Масляну здавна пов'язували із весняним пробудженням природи. Не оминуло це свято учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17.

Вихованці гуртка "Юний екскурсовод" під керівництвом учителя російської мови та зарубіжної літератури Тертичної Лариси Василівни  змогли перенести всіх гостей свята у справжній світ народних традицій. Учні школи з шаною проводили Зиму, продемонструвавши їй свою вдячність спортивним конкурсом "Перетягування канату", привітно та з натхненням зустріли Весну, заспівавши їй веснянку "Подоляночка" та з нетерпінням очікували прихід Масляної, яка не забарилась, а прийшла з танцями, піснями та смачними млинцями.

Ведучі свята ознайомили учнів школи з особливостями святкування кожного дня масляного тижня, а запальні блазні піднімали настрій веселими жартами протягом всього заходу. Всі присутні активно брали участь у святі, співаючи та граючи разом з артистами, а учні 5-А, 5-Б, 6 та 8 класів разом з батьками приготували різноманітні млинці з картоплею, сиром, медом, варенням, сметаною, шоколадом, маком, м'ясом та пригостили всіх бажаючих.

Існує повір'я, що той, хто забув звичаї батьків, карається людьми і Богом, і він блукає по світі, як блудний син, ніде не може знайти собі притулку.  Отже, давайте разом шанувати традиції і звичаї нашого народу.

О. Бевзюк.
Педагог-організатор ЗОШ №17.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: масленица, ОШ 17
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама