День рідної мови об'єднує людей

05.03.2013
989
0

Щорічно 21 лютого весь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Цього року його лозунгами Юнеско визначив: "За лінгвістичне розмаїття на планеті", "За чистоту рідної мови", "За мовну освіту протягом життя". Цілий калейдоскоп цікавих, яскравих, змістовних, оригінальних заходів пройшов і у школах міста Дзержинська. Розмаїття та краса національних культур і мов регіону, їх унікальність, неповторність та цінність, інтерес до вивчення рідної мови та мов інших народів, повага до будь-якої мови як культурної спадщини,  залучення молоді до інтелектуального та культурного діалогу на принципах рівноправності та толерантності - таку мету ставили перед собою  організатори й учасники заходів.  А разом  це вилилося  у свято дружби та взаєморозуміння між народами, щовважають Донбас своїм рідним краєм.



Під керівництвом міського відділу освіти учні міста взяли участь й в обласних заходах до Міжнародного  дня рідної мови. Так на ІІІ етапі обласного конкурсу юних риторів "Красномовна Донеччина", присвяченому  ювілею письменників-земляків та українських письменників-класиків "О рідне слово, хто без тебе я!..", наше     місто  представляли учні  СЗОШ № 3, переможці міського етапу: Карасьова Анастасія,  Біленко Дар'я,  Алакоз  Христина, Ігнатущенко Олег, Дзюбенко  Владислав,  Герцик  Анастасія. Вітаємо їх  із здобуттям ІІІ призового місця.


    

А на фестивалі словесності та   культури народів,  які мешкають у Донбасі, місто Дзержинськ і молдавську національність презентували учениці ЗОШ № 10:  Іськова Ірина, Силаєва Ольга,  Афанасьєви Ганна  та  Олена,  Кулага  Марія, Халявкіна Анастасія, Богданова  Дарина.  Їх виступ складався із презентації Молдови у поетичному супроводі та молдавського танцю, ритмічно захоплюючого, видовищного. Додому дівчати привезли, окрім диплому учасників, які отримували всі, статуєтку музи,   яку організатори  давали  за найяскравіші виступи. 

Г. Кириченко. 

Методист МК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама