До уваги платників податку на додану вартість

04.02.2011
2625
0

ДПІ у м. Дзержинську у зв’язку із численними запитами платників податків надає роз’яснення щодо термінів подання декларації з податку на додану вартість та сплати податкового зобов’язання у зв’язку з прийняттям Податкового кодексу України:

І. Терміни подання декларації з податку на додану вартість

Податковим кодексом України визначено, що податкова декларація за базовий (звітний) період, який дорівнює календарному кварталу або календарному півріччю (у тому числі в разі сплати квартальних або піврічних авансових внесків), подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (півріччя).

Таким чином, податкову декларацію з податку на додану вартість за грудень 2010 р. необхідно подати не пізніше 20 січня 2011 р., а податкову декларацію з податку на додану вартість за IV квартал 2010 р. необхідно подати не пізніше 9 лютого 2011 р.

Абзацом першим пункту 49.20 статті 49 розділу ІІ Кодексу визначено, що якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Слід звернути увагу, що для фізичних осіб – підприємців, згідно пунку 202.1 статті 202 розділу V звітним податковим періодом є один календарний місяць.

ІІ. Сплата узгодженої суми податкових зобов’язань.

Кодекс не передбачає перенесення строку сплати податкового (грошового) зобов’язання у разі, коли останній день сплати такого зобов’язання припадає на вихідний або святковий день.

У випадку визначення податкового (грошового) зобов’язання органом ДПС граничним днем сплати буде десятий календарний день, що настає за днем отримання платником відповідного податкового повідомлення рішення та/або за днем узгодження податкового (грошового) зобов’язання, а у випадку самостійного визначення податкового зобов’язання у податковій декларації (звітній/новій звітній) – десятий календарний день, що настає за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання такої податкової декларації.

Податковим кодексом України визначено, що платник податку на додану вартість зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації з податку на додану вартість, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого пунктом 203.1 цієї статті для подання податкової декларації.

Таким чином, сплатити суму податкових зобов’язань по податковій декларації з податку на додану вартість за грудень 2010 р. необхідно не пізніше 30 січня 2011 р., а по податковій декларації за IV квартал 2010 року – не пізніше 19.02.2011 р., а враховуючи те, що вказані дати припадають на неділю (30.01.2011 р.) та суботу (19.02.2011 р.), сплата податкових зобов’язань має бути здійснена до їх настання.

Л. ДУБИНСЬКА.
Заступник начальника-начальник відділу 
оподаткування юридичних осіб ДПІ у м. Дзержинську.

 

Гражданам, имеющим св-во о госрегистрации предпринимательской деятельности, а также предпринимателям, работающим на фиксированном патенте на рынке, необходимо в срок до 09.02.2011г. подать декларацию про доходы, полученные с 01.01.2010г. по 31.12.2010г. За неподачу отчетности согласно админ. кодексу Украины предусмотрена ответственность в виде наложения штрафа от 170 грн.

ГНИ в г. Дзержинске.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: закон Украины, налоги, НДС, налоговая инспекция
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама