Замість черги - електронна звітність

10.05.2011
1305
0

Сьогодні ми не уявляємо свого життя без комп’ютерів, Інтернету, мобільних телефонів та інших послуг зв’язку.

Для втілення  в життя електронного звітування в країні є всі передумови: наявність комп’ютерної техніки у платників податків, розвинутий ринок телекомунікаційних мереж, функціонування Інтернету, конкурентна цінова політика розробників бухгалтерських програмних продуктів та акредитованих центрів сертифікації ключів.

Платники податків  самостійно визначаються з вибором програмного забезпечення для формування та подання податкової звітності в електронному вигляді.

Не секрет, що подання  податкової звітності в електронному вигляді вигідно обом сторонам – як самим платникам податків, так і органам ДПС. З одного боку, податківці отримують звітні документи, практично не витрачаючи часу на їх занесення до електронних баз даних. З іншого, платники податків також зацікавлені в процесі подання звітності в електронному вигляді: її може бути передано до податкових органів, так би мовити, без відриву від виробництва, безпосередньо з офісу платника, без черг, труднощів, пов’язаних з передачею звітності у дні її масового подання. Відпадає потреба і в самих бланках звітності. Крім того, податкова звітність автоматично перевіряється на наявність у звітних документах помилок, що дає платнику можливість виявляти і виправляти їх самостійно, до подання звітних документів до податкових інспекцій. Для таких перевірок у системах підготовки звітності закладено спеціальні алгоритми.

Під час надання звітності до ДПІ у м. Дзержинську багато платників зіштовхнулися з труднощами черг, які віднімають багато часу. Але цього можливо уникнути завдяки надання звітності в електронному вигляді.

Для платників податків ДПС України розроблено безкоштовне програмне забезпечення по формуванню податкової звітності та реєстрів отриманих та виданих податкових накладних в електронному вигляді у форматі, затвердженому відповідним наказом ДПС України. Це програмне забезпечення  розташоване на офіційному веб-сайті ДПС України (www.sta.gov.ua).

Також безкоштовне програмне забезпечення можливо отримати у ДПІ у м. Дзержинську. Перевага програмного забезпечення у тому, що у ньому є бланки всієї звітності, а також воно автоматично перевіряє та виправляє помилки, що також значно заощаджує ваш час.

Якщо у вас відсутній Інтернет для надання звітності, це також не проблема, тому що є відкрите вікно, тобто звітність приймається на будь-яких електронних носіях.

З усіх питань платники податків можуть звернутися, отримати безкоштовне програмне забезпечення та консультацію в ДПІ у м. Дзержинську за телефонами: 4-22-71, 4-33-45.

С. Кулик. Заступник начальника ДПІ у м. Дзержинську.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: налоги, электронная база данных, налоговая инспекция
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама