Досвід державотворення: боротьба народу за самостійну державу

06.04.2017
841
0

Досвід державотворення: боротьба народу за самостійну державу

2017 рік є знаковим для українського державотворення. 100 років тому український народ здійснив свою багаторічну мрію - створив спочатку автономну, а згодом - незалежну Українську республіку.

З 20 березня у Торецьку діє музейна експозиція київського "Меморіалу" ім. В.Стуса "Народна війна", що служить збереженню історичної пам'яті про відродження українства після Лютневої революції 1917 р. та його боротьбу за створення Української самостійної соборної держави.
21 березня музейну експозицію відвідали учні 9-11 класів загальноосвітньої школи №20. З матеріалами експозиції учнів ознайомила учитель історії Тіліжинська Н. В. Для дев'ятикласників відомості були новими. Школярі 10-11 класів з подіями періоду 1917-1932 рр. вже ознайомились на уроках історії України, а під час екскурсії мали змогу розширити свої знання, завдяки широкому комплексу документальних матеріалів та фотокарток, що містяться в музейній експозиції.

Матеріали виставки дали змогу усвідомити кожному учню, що досвід у боротьбі за державність початку ХХ століття стане корисним молодому поколінню у розбудові сучасної України.

І. Муха.
Класний керівник 11 класу ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: украинская революция. украинская го
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама