ДПІ у м. Дзержинську інформує:

19.06.2013
847
0

Вибір об'єкта оподаткування,

до якого буде застосовано пільгу 

при нарахуванні податку на нерухоме майно,

відмінне від земельної ділянки

Ст. 265 Податкового кодексу передбачено пільги із сплати податку у вигляді зменшення бази оподаткування об'єктів житлової нерухомості, що перебуває у власності фізичної особи: для квартири - на 120 м2  і для житлового будинку - на 250 м2.

Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період і застосовується до об'єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа - платник податку зареєстрована в установленому законом порядку, або за вибором такого платника до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.

Таким чином, пільгу буде застосовано до об'єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа - платник податку зареєстрована в установленому законом порядку.

 Проте якщо фізична особа - платник податків виявить бажання застосувати пільгу до іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в її власності, то їй потрібно завчасно подати письмове звернення (заяву) до податкового органу за місцем знаходження такого об'єкта оподаткування та місцем її реєстрації.

Таке звернення (заяву) можна подати в один із таких способів: особисто платником податків або уповноваженою на це особою; надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення; засобами електронного зв'язку в електронній формі за наявності електронного цифрового підпису, отриманого у порядку, визначеному законодавством.


Як отримати довідку, що посвідчує право не сплачувати податок

з доходів від продажу власної сільгосппродукції?

Довідка про право громадянина не сплачувати податок при отриманні доходу від продажу власної сільськогосподарської продукції (включаючи продукцію первинної переробки) видається безоплатно сільською, селищною, міською радою за місцем проживання або місцем розташування земельної ділянки.

За заявою власника такої продукції довідку нададуть протягом 10-днів з дня звернення. При цьому сільськогосподарська продукція має бути вирощена (вироблена) громадянином на земельних ділянках, наданих йому в розмірах, встановлених Земельним кодексом України  для:

- ведення особистого селянського господарства, якщо їх розмір не було збільшено у результаті отриманої в натурі (на місцевості) земельної частки (паю);

- будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибних ділянок);

- ведення садівництва;

- індивідуального дачного будівництва.

У довідці зазначаються паспортні дані власника сільськогосподарської продукції (прізвище, ім'я та по батькові, серія і номер паспорта, ким і коли виданий), місце проживання,  реєстраційний номер облікової картки такої особи, вид  та розмір земельної ділянки, на якій вирощено сільгосппродукцію та термін її дії.

Підписується довідка головою або секретарем виконкому сільської (селищної, міської) ради.

У разі зміни інформації, зазначеної у довідці, власник сільськогосподарської продукції письмово інформує сільську, селищну, міську раду, яка у 10-денний строк видає йому нову довідку з урахуванням відповідних змін. При цьому попередня довідка анулюється.

Довідка видається строком на п'ять років.

Довідка подається власником сільськогосподарської продукції податковому агенту.

В. Некрасов.

Заступник начальника ДПІ у м. Дзержинську.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама