ГНИ информирует:

10.07.2013
1345
0

Електронним ключем Міндоходів можно звітувати 

до органів ПФУ та статистики

Відтепер ключ електронного підпису, виданий Акредитованим центром сертифікації ключів Міністерства доходів і зборів, дає змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Міндоходів, а й до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України, використовуючи безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit».

Більш детальну інформацію про безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit» можна переглянути у розділі «Програмне забезпечення» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД –http://acskidd.gov.ua.

 

 

При складані податкової або митної звітності 

правильно вказуйте назву органу 

Шляхом реорганізації територіальних органів Державної податкової та Державної митної служб утворилися відповідні органи Міністерства доходів і зборів України. А це, в свою чергу, призвело до зміни їх назви.

Тому, звертаємо увагу, що при складані податкової або митної звітності необхідно правильно вказувати назву органу, до якого звітуєте.

Перелік територіальних органів Міндоходів, які утворилися затверджено Постановою КМ України від 20 березня 2013 р. № 229.

 

 

У владельцев старых кассовых аппаратов 

осталось меньше месяца 

В соответствии с п.7 ст.3 Закона Украины № 265/95-ВР от 06.07.1995г. (с изменениями), с 1 января 2013 года субъекты хозяйствования, использующие в своей деятельности регистраторы расчетных операций (РРО), должны подавать отчетную информацию об использовании РРО в органы государственной налоговой службы  по проводным или беспроводным каналам связи с использованием модемов.

Выполнение этих требований возможно двумя способами: приобретение РРО нового поколения, создающих контрольную ленту в электронной форме и содержащие встроенные модемы, или доработка существующих РРО и присоединение к ним соответствующих модемов для передачи отчетной информации. В Государственный реестр регистраторов расчетных операций, который утвержден Приказом Министерства доходов и сборов № 82 от 26.04.2013 г., внесены соответствующие модели кассовой техники, а также версии программного обеспечения, которые позволят присоединять соответствующие модемы к существующим моделям РРО.

Для определения технических возможностей кассового аппарата по созданию контрольной ленты в электронной форме и передаче этих данных в налоговую службу, необходимо обратиться в Сервисные центры, обслуживающие РРО.

За не предоставление такой информации в органы налоговой службы в электронном виде  с 1 июля 2013 года к субъектам хозяйствования, в соответствии с п.9 ст.17 Закона Украины № 265/95-ВР от 06.07.1995г. (с изменениями) ,будут применяться финансовые санкции в размере десяти необлагаемых минимумов доходов граждан (170 грн.) за каждый неподанный отчет. Кроме того, к должностным лицам и лицам, осуществляющим расчетные операции будет применяться административная ответственность согласно ст.155 прим.1 Кодекса Украины про административные правонарушения: от 5 до 10 необлагаемых минимумов доходов граждан к должностным лицам (85-170 грн.), от 2 до 5 к лицам, осуществляющим расчеты (34-85 грн.).

 

Інформація, яка подаватиметься до податкових органів 

в електронному вигляді

Відповідно до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» передбачено, що:

- суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку в електронній формі, або електронні контрольно-касові реєстратори, що створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді, повинні подавати до органів ДПС дротовими або бездротовими каналами зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці у пам’яті РРО або у пам’яті модемів, які до них приєднані;

- суб’єкти господарювання, які використовують РРО, що створюють контрольну стрічку у друкованому вигляді, за виключенням електронних контрольно-касових реєстраторів, повинні подавати до органів ДПС дротовими або бездротовими каналами зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або у безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в їх фіскальній пам’яті.

 

 

Акцизний податок 

Операції за договорами міни, дарування передбачають отримання доходу особою, яка набуває права власності на цінні папери та є об’єктом оподаткування акцизним податком за ставкою 1,5%. Базою оподаткування таких операцій є договірна вартість цінних паперів, визначена у первинних і бухгалтерських документах за будь – якою операцією з продажу, обміну або інших способів їх відчуження.

Операції з цінними паперами, де перехід права власності відбувся до набрання чинності Законом України від 06.12.2012 р. №5519-VI (тобто до 03.01.2013 р.), не підлягають оподаткуванню акцизним податком.

Також, не підлягають оподаткуванню операції з інвестиційними сертифікатами незалежно від виду таких операцій (пп.213.2.3 п.213.2 ст.213 Кодексу).

При переході права власності на вексель банку пред’явник такого векселя є платником акцизного податку за ставкою 1,5% суми договірної вартості такого векселя.

 

 

Застосування пільгової ставки 

Міндоходів України повідомляє, що будь – які доходи, у тому числі відсотки, отримані нерезидентом із джерелом їх походження з України, оподатковуються у порядку і за ставками, визначеними п. 160.1 ст.160 Податкового кодексу України.

Особа (податковий агент) має право самостійно застосовувати звільнення від оподаткування або зменшену ставку податку, передбачену відповідним міжнародним договором України на час виплати доходу нерезиденту, тільки у разі якщо такий нерезидент є бенефіціарним (фактичним) отримувачем (власником) доходу та резидентом країни, з якою укладено міжнародний договір України.

Однією з умов застосування пільгової ставки або звільнення від податку на прибуток нерезидентів є підтвердження бенефіціарності одержувача доходів.


 

Про оподаткування сум 

поворотної фінансової допомоги

Відповідно до пп. 14.1.257 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI поворотна фінансова допомога - це сума коштів, що надійшла платнику податків у користування за договором, який не передбачає нарахування процентів або надання інших видів компенсацій у вигляді плати за користування такими коштами, та є обов’язковою до повернення.

Згідно із пп. 165.1.31 п. 165.1 ст. 165 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому або основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку.

При цьому, слід зазначити, якщо сума поворотної фінансової допомоги не повертається у визначений у договорі термін, то вона включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку та оподатковується за ставками, визначеними п. 167.1 ст. 167 ПКУ.

 

Які пільги щодо сплати земельного податку 

передбачені Податковим кодексом?

Відповідно до п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) від сплати земельного податку звільняються:

·         інваліди першої і другої групи;

·         фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;

·         пенсіонери (за віком);

·         ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України ”Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;

·         фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно з п. 281. 2 ст. 281 ПКУ звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб , поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

·         для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більш як 2 гектари;

·         для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах - не більш як 0,25 гектара, в селищах - не більш як 0,15 гектара, в містах - не більш як 0,10 гектара;

·         для індивідуального дачного будівництва - не більш як 0,10 гектара;

·         для будівництва індивідуальних гаражів - не більш як 0,01 гектара;
для ведення садівництва - не більш як 0,12 гектара.



Який строк розгляду письмових 

звернень платників податків

Відповідно до п.52.1 ст.52 ПКУ за зверненням платників податків контролюючі органи надають безоплатно консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення контролюючим органом. 



Який розмір мінімальної 

заробітної плати у 2013 році?

Згідно із статтею 8 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік” з 1 січня поточного року розмір мінімальної заробітної плати становить1147 гривень на місяць. Такий розмір буде тривати до 01 грудня поточного року. З 1 грудня 2013 року становитиме 1218 грнивень на місяць. 

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою для підприємств для усіх форм власності та господарювання, а також для фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Розмір заробітної плати за виконану працівником місячну норму праці не може бути менше , ніж розмір мінімальної заробітної плати.

ДПІ у м.Дзержинську звертає увагу на неприпустимості виплати заробітної плати у розмірі, менше ніж законодавчо встановлений , а також виплаті заробітної плати у « конвертах». Адже при виплаті зарплати у незаконний спосіб , суб’єкти підприємницької діяльності можуть бути притягненні до відповідальності, тому що « тіньова» виплата може бути розцінена як ухилення від сплати податків. 




Чи обов’язково в звіті за формою №1ДФ (податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платника податку, і сум утриманого з них податку) показувати виплати підприємцям? Якщо так, то як це правильно зробити?

Так, суб’єкти господарювання юридичні та фізичні особи повинні відображати всі виплати фізичним особам у податковому розрахунку за формою №1-ДФ (податковому розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платника податку, і сум утриманого з них податку), у тому числі виплати приватним підприємцям. Як це зробити – залежить від того, який дохід виплачується. Наприклад, виплачуючи фізичній особі оподаткований дохід у вигляді зарплати, використовуємо ознаку доходу «101» , у разі виплати доходу відповідно до умов цивільно-правового договору за ознакою доходу «102», « 104» - продаж (обмін) нерухомого майна, «105» - продаж (обмін) рухомого майна. Якщо мовиться про підприємницькі доходи, які не обкладаються податком на доходи фізичних осіб при їх виплаті, то слід використовувати ознаку доходу «157». 



Термін подачі звіту за формою №1ДФ

Суб’єкти господарювання юридичні та фізичні особи –податкові агенти зобов’язані подавати звіт за формою №1-ДФ в строки, установлені Податковим Кодексом для податкового кварталу, тобто протягом 40 календарних днів по закінчені кварталу. Розрахунок потрібно подавати якщо був нарахований як оподаткований та і неоподаткований дохід, а також якщо протягом звітного періоду виплачували будь-які доходи фізичній особі або сплачували податок на доходи за фізичну особу.

 


Відповідальність за неподання податкового розрахунку за формою №1ДФ та допущені в ній помилки

Відповідно до статті 119 Податкового кодексу України за неподання , подання з порушенням установлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих( сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, до особи, яка відповідає за подання такої інформації, застосовують штраф у розмірі 510 грн. А за ті самі дії, учинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, - штраф у сумі 1020 грн.



Що є базою оподаткування податку на доходи фізичних осіб при нарахування винагороди за цивільно-правовими договорами ?

База оподаткування податку на доходи фізичних осіб при нарахуванні винагороди за цивільно-правовими договорами відповідно до п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України визначається як нарахована сума такої винагороди , зменшена на суму єдиного соціального внеску в розмірі 3,6% та відображається у звіті 1-ДФ за ознакою доходу «102».




Строки сплати до бюджету податку на доходи фізичних осіб, якщо дохід нараховувався, але не виплачувався?

У випадку коли податковий агент нараховує фізичній особі будь-який оподатковуваний дохід, але не виплачує його, утриманий податок з доходів фізичних осіб все одно повинен бути перерахований до бюджету протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного місяця, тобто нарахований дохід за травень поточного року повинен бути перерахований до місцевого бюджету не пізніше 30 червня. 

 

Реалізація забезпечення доступу до публічної інформації в ДПІ

у м. Дзержинську

Законом України „Про доступ до публічної інформації”, який був ухвалений 13 січня і набув чинності 9 травня 2011 року, визначається механізм реалізації права на отримання інформації.

Цей документ містить перелік гарантій дотримання прав на надання публічної інформації, поетапний порядок доступу до неї, надає визначення таким поняттям, як конфіденційна, таємна та службова інформація, регламентує порядок її отримання, визначає порядок і строки подачі та задоволення запиту на інформацію, а також процедуру оскарження рішень, дій чи бездіяльності розпорядників інформації.

Основні принципи доступу до інформації:

• Особа не повинна пояснювати причини свого запиту на отримання інформації.

• Короткий строк розгляду запиту.

• Мінімальні формальності під час здійснення запиту.

•Інформація надається у повному обсязі, крім інформації з обмежним доступом.

На виконання Закону „Про доступ до публічної інформації” та та Указу Президента України від 5 травня 2011 року №547/2011 „Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації” у ДПІ у м.Дзержинську призначено відповідальну особу із забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян. Відповідальна посадова особа забезпечує облік запитів на отримання інформації, прозорість, достовірність та відкритість інформації про діяльність ДПІ у м.Дзержинську, вільне отримання її юридичними та фізичними особами, крім обмежень, встановлених законодавством.

Громадяни повинні бути проінформовані про їх право на доступ до документів. Інформація систематично та оперативно оприлюднюється в мережі Інтернет, на інформаційному стенді у приміщенні ЦОПП, а також при наданні інформації за запитами на публічну інформацію.

Для максимального спрощення процедури подання запиту на отримання публічної інформації постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року №583 затверджена примірна форма запиту на інформацію, порядок його складання та подання. Форми запитів на інформацію, розпорядником якої є ДПІ у м.Дзержинську розміщені на інформаційному стенді у приміщенні ЦОПП.

Для створення умов для роботи запитувачів із документами, що містять публічну інформацію, їх копіями визначено місце у приміщенні Центру обслуговування платників податків ДПІ у м.Дзержинську за адресою: м. Дзержинськ, вул. Маяковського, 2а.

З метою забезпечення належної організації доступу до публічної інформації Міністерством фінансів України затверджено наказ від 28 квітня 2012 року №511 „Про затвердження Типового порядку організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів державної податкової служби при підготовці відповідей на запити про отримання публічної інформації”. Цей документ регламентує процедуру приймання, опрацювання, реєстрації та розгляду запитів про отримання публічної інформації фізичних, юридичних осіб, об’єднань громадян без статусу юридичної особи, а також надання інформації, яка отримується або створюється органами державної податкової служби України у процесі здійснення ними своїх повноважень або перебуває у їх володінні.
До ДПІ у м.Дзержинську за січень-травень 2013 року запитів на публічну інформацію відповідно до вимог Закону України від 13.01.2011р. №2939–VІ „Про доступ до публічної інформації” не надходило. 

Отримати публічну інформацію може кожен бажаючий, надіславши листа-запита за адресою: ДПІ у м.Дзержинську, 85200, м. Дзержинськ, вул. Маяковського, 2а (на конверті вказувати „Публічна інформація”).

Таким чином, ДПІ у м.Дзержинську постійно проводяться необхідні заходи щодо забезпечення безумовного виконання положень Закону України „Про доступ до публічної інформації”. 

 

У 2013 році діють старі КВЕДи

ДПІ у м.Дзержинську нагадує, що наказом Міністерства економічного розвитку і торгівлі України № 113 від 07.02.2013 року відновлено чинність національного класифікатора ДК 009:2005 на період до кінця 2013 року.

У зв’язку з цим, втратив чинність абзац другий підпункту «а» пункту 4 наказу Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 11.10.10 № 457 «Про затвердження та скасування національних класифікаторів».


У мережі з’явилося офіційне 

Інтернет-представництво Міндоходів 

Розпочав роботу офіційний сайт Міністерства доходів і зборів. Відтепер вся інформація про роботу відомства оприлюднюватиметься на Інтернет-майданчику, розміщеному за адресою minrd.gov.ua.

Звертаємо увагу платників податків та інших користувачів офіційних веб-ресурсів Міністерства, що сайти Державної податкової та митної служб більше не оновлюватимуться.

Новий сайт має низку переваг: зручна навігація та панель керування, оптимізовані алгоритми пошуку необхідної інформації, мультимедійна галерея, підписання на новини, інтеграція з соціальними мережами тощо.

На сайті також розміщено діюче податкове і митне законодавство, нормативно-правові акти щодо єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Відвідувачі зможуть завантажити електронні форми всіх документів та отримати рекомендації фахівців щодо оформлення звітності.

Для зручності користувачів законодавство та нормативна документація представлені за категоріями платників –  "Фізичним особам", "Юридичним особам", "Самозайнятим особам", "Великим платникам". Крім того, додано календар, що інформує про дату подання звітності та сплати податків, зборів (обов’язкових платежів).

Для якісного обслуговування платників на сайті Міндоходів функціонують чимало електронних сервісів: "Реєстр платників ПДВ", "Митна статистика", "Дізнайся більше про свого бізнес партнера", "Електронна митниця", "Акредитований центр сертифікації ключів", "Пульс",  "Анульовані свідоцтва платників ПДВ", "Адреси масової реєстрації",  "Електронна звітність", "Перевірка свідоцтва платника єдиного податку", "База знань", "Декларування он-лайн".  

 

Який порядок визначення звичайної ціни 

починаючи з 01.01.2013 року ?

Статтею 39 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року №2755-VI зі змінами та доповненнями (далі - ПКУ) встановлено методи визначення та порядок застосування звичайної ціни, які набрали чинності з 01.01.2013.

Звичайна ціна застосовується у разі здійснення платником податків:
     а) бартерних операцій;
     б) операцій з пов’язаними особами;

      в) операцій з платниками податків, що застосовують спеціальні режими оподаткування або інші ставки, ніж основна ставка податку на прибуток, або не є платником цього податку, крім фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької діяльності;

     г) в інших випадках, визначених ПКУ.
           Згідно з п.39.2 ст.39 ПКУ визначення звичайної ціни у випадках, встановлених ПКУ, здійснюється за одним з методів, вказаних в цьому пункті. Встановлюються такі методи визначення звичайної ціни:
     а) порівняльної неконтрольованої ціни (аналогів продажу);
     б) ціни перепродажу;
     в) «витрати плюс»;
     г) розподілення прибутку;
     ґ) чистого прибутку.
            Відповідно до п.39.11 ст.39 ПКУ для визначення звичайних цін на товари (роботи, послуги) використовуються офіційні джерела інформації, у тому числі:

-          статистичні дані державних органів і установ (пп.39.11.1 п.39.11 ст.39);

-           ціни спеціалізованих аукціонів з торгівлі окремими видами продукції, біржові котирування (пп.39.11.2 п.39.11 ст.39);

-          довідкові ціни спеціалізованих комерційних видань та публікацій, у тому числі електронних та інших банків даних (пп.39.11.3 п.39.11 ст.39 ПКУ);

-          звіти та довідки відділів з економічних питань у складі дипломатичних представництв України за кордоном (пп.39.11.4 п.39.11 ст.39 ПКУ);

-          інші інформаційні джерела, що визнаються офіційними в установленому порядку (пп.39.11.5 п.39.11 ст.39 ПКУ).

Реєстрація платника ПДВ 

Щоб стати платником ПДВ необхідно подати реєстраційну заяву.

Після ухвалення змін до ПК України за № 4834-VI від 24 травня 2012 року було виключено умова, що передбачає, що поставка товарів або послуг іншим платникам податку на додану вартість повинна становити не менше 50% загального обсягу поставок за останні 12 календарних місяців, а також виключено умова про мінімальний розмір статутного капіталу або балансову вартість активів. 

Таким чином, на сьогоднішній день, реєстрація підприємства платником ПДВ можлива за двома підставами:

1.​ В обов'язковому порядку, якщо обсяг виручки перевищив 300 тис. грн.;

2.​ І в добровільному порядку, якщо реєстрація платником ПДВ відбувається за заявою платника податку, який здійснює оподатковувані операції.

Якщо детально аналізувати норми законодавства то можна зробити висновок, що підстави стали такими ж, як і були до вступу в законну силу ПК України за винятком лише невеликих особливостей. Якщо раніше після реєстрації підприємства відразу подавалася заява 1-ПДВ і через 10 днів отримували свідоцтво платника ПДВ то зараз необхідно показати, що зареєстроване підприємство здійснює оподатковувані операції.

Терміни на подачу заяви для реєстрації платником ПДВ не змінилися. Заява за формою 1-ПДВ подається не пізніше, ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого суб'єкт господарської діяльності вважатиметься платником ПДВ (ст. 183 ПК Україні).

Також з переліку підстав для анулювання реєстрації платника ПДВ, передбачених ст. 184 ПК України, виключений пункт «и», що стосується недотримання 50% оподатковуваних операцій, зареєстрованих в добровільному порядку.

Нагадаємо, порядок реєстрації платників податку на додану вартість визначений ст. 183 Податкового кодексу України.

 

Дані про реєстраційний номер можна внести в паспорт 

Новою послугою платники можуть скористатися, звернувшись до органів Міндоходів області за місцем реєстрації.

У випадках, передбачених законодавством, дані про реєстраційний номер, внесені до паспорта громадянина України, можуть використовуватися для підтвердження ідентифікаційного коду платника податків.

Наприклад, згідно з податковим законодавством, банк ідентифікує фізичну особу-резидента без пред'явлення документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, якщо код внесений до паспорта платника.


Сплата податкового зобов’язання 

при несвоєчасному поданні звітності 

ДПІ у м.Дзержинську нагадує, якщо платник податків подав звітність з порушенням встановлених законодавством строків, але до закінчення граничного терміну сплати (останнього дня сплати) податкового зобов’язання, то суму зазначену у такій  декларації, він повинен сплатити не пізніше останнього дня сплати.

Нагадаємо, термін сплати настає протягом 10 календарних днів за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації.

Якщо платник подає звітність з порушенням строків її подання та після граничного терміну сплати, суму податкового зобов’язання він повинен сплатити до того, як подасть цю звітність, оскільки граничний термін сплати вже минув.

Детальніше про строки сплати податку та збору та строки сплати податкового зобов’язання визначено у статтях 31 та 57 Податкового кодексу України.

 

Подання розрахунку суми збору 

за першу реєстрацію транспортних засобів 

Нагадуємо, після першої реєстрації в Україні транспортних засобів юридичним особам необхідно в десятиденний строк подати розрахунок суми збору за такі транспортні засоби. Розрахунок подається до відповідного територіального органу Міндоходів України за місцезнаходженням юридичної особи та за місцем реєстрації транспортного засобу.

Форма, за якою необхідно подавати  звітність, затверджена наказом Мінфіну України від 21.12.2012 № 1405 «Про затвердження форми Розрахунку суми збору за першу реєстрацію транспортних засобів».

До розрахунку обов’язково додаються копії реєстраційних документів, завірені відповідним уповноваженим державним органом України, який проводив таку реєстрацію.

Порядок обчислення та сплати збору за першу реєстрацію транспортних засобів, його ставки визначено розділом VII «Збір за першу реєстрацію транспортного засобу» Податкового кодексу України.



Менше «мінімалки» платити не можна

 

Мінімальна заробітна плата – основна державна гарантія з оплати праці, обов’язкова на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують найману працю. За просту, некваліфіковану працю провадитися оплата виконаної працівником місячної, а також погодинної норми праці (обсягу робіт) нижче її рівня не може.

Нагадуємо, що з 1 січня 2013 року місячний розмір мінімальної заробітної плати складає 1147 грн., погодинний – 6,88 грн.

Шановні роботодавці, дотримуйтесь законодавства, оформлюйте належним чином трудові відносини зі своїми працівниками. Не забувайте, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків є грубим порушенням Законів України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність.

 


Нове в електронній звітності 

З 26 квітня 2013 року клієнтам АЦСК ІДД забезпечено можливість подання звітності до органів державної статистики та Пенсійного фонду України.

Відтепер ключ електронного цифрового підпису, виданий Акредитованим центром сертифікації ключів Інформаційно довідкового департаменту Міністерства доходів і зборів, дає змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів державної статистики України та Пенсійного фонду України, використовуючи безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit».

Більш детальну інформацію про безкоштовний он-лайн сервіс «iFinZvit» можна переглянути на сайті http://acskidd.gov.ua/program_obespech.

Подальше безкоштовне отримання ключів електронного цифрового підпису можливо здійснювати в відділах Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама