Ігор Нікішин: Янукович у 2014 буде непотоплюваним, а Україні в 2015 світить союз з Росією

08.01.2014
1244
0

Останній місяць минулого року для України та українців став вельми непростим і насиченим, причому революцію, бунти і майдани астрологи передбачали ще торік. Аби дізнатися, що обіцяють зірки нашій країні, її ключовим політичним гравцям і українцям, чим закінчиться нинішній Євромайдан і чи будуть мати місце нові в 2014 році, ТСН.ua звернувся до відомого астролога, директора Українського астрологічного інституту Павла Глоби Ігора Нікішина.

- Яким 2014-й обіцяє бути для українців? Чи буде він ознаменований революціями, економічними та політичними кризами?

 - 2014 досить цікавий, він пов’язаний з перетвореннями і реформами, багато в чому буде роком боротьби за справедливість і незалежність. Але кожна людина розуміє це по-своєму. У такий час зростає ступінь свободи, самовираження, прояву політичної активності. У гіршому варіанті люди схиляються до невизнання влади і здійснюють багато безглуздих вчинків під впливом емоцій. За східним циклом - це рік Коня, який протегує енергійним, активним і творчим людям, які сповнені ідей та жаги до життя.

 - Це стосується лише українців чи всього світу?

- Це стосується всіх. Що у світовому масштабі, що в масштабі України рік може бути пов’язаний з великими викриттями, скандалами. І така тенденція останніх років триватиме. В Україні буде багато різних процесів, які отримають потужний суспільний відгук. У тому числі це пов’язано з розголосом великої кількості раніше невідомих фактів.

В  загальному світова економічна криза так і буде продовжуватися. У світі можуть відбуватися певні процеси - в США, Європі та Росії. На Україні це буде позначатися, але у нашої країни особливих передумов для знецінення національної валюти і фінансового краху немає. У цьому плані я налаштований оптимістично: наступного року Україна економічно вистоїть.

- Сьогодні найбільш актуальне питання - Євромайдан і масові протести. Скільки це триватиме? Наскільки великий ризик силового протистояння і революцій в наступному році?

- Торік я прогнозував, що 2013-й рік буде порівняно спокійним, але з другої половини листопада розгориться серйозна політична криза. Як бачимо, цей прогноз поки збувається.

Піковою точкою Євромайдану було 30 листопада, коли стався сплеск, пов’язаний з агресією і спробою силового вирішення питання. Однак нічого подібного найближчим часом не повториться. Майдан відносно спокійно розійдеться або просто зійде нанівець. Але в 2014 році подібні "майдани” можуть ще повторюватися.

Характеристика наступного року пов’язана з народними бунтами, тобто люди стануть більш активно виступати, боротися за свої права, змушувати владу прислухатися до народу. Проте, стабільності нашої держави це не загрожує. Революцій і силового протистояння не буде - все відбувається хвилеподібно: то затухає, то поновлюється. Не прогнозую ніякого насильницького повалення влади. Імпічменту президента або дострокового складання його повноважень очікувати не варто. Можу сказати досить впевнено: судячи з карт України і Януковича, до 2015 року президент збереже свої повноваження.

- Що кажуть зірки, чи визначиться в 2014 році Україна з вектором своєї зовнішньої політики?

- Наступного року Україна збереже статус-кво, нинішній стан речей. За гороскопом країни видно, що ні в 2013, ні в 2014 році вона не вступає ні в які міжнародні союзи. Тривають якісь процеси, дискусії в суспільстві, але все одно все збережеться в тому вигляді, в якому є зараз. Ще раніше мені доводилося говорити, що буде, насамперед, союз з Росією. Упевнений, що станеться це не раніше середини 2015 року.

- А якщо говорити про світ... Чи можливі там глобальні зміни? Якщо - так, яких країн це може торкнутися?

- У світі будуть відбуватися зміни, і стосуватися вони будуть різних країн. На всі країни світу, як ви розумієте, річні прогнози не будував... Ситуація буде непростою і в США, і в Європі. Але не можу сказати, що вона буде дуже критичною. При цьому, природно, процеси будуть впливати і на Україну, але, повторюся, в нашій країні є всі передумови до збереження стабільності.

- Якщо варто очікувати кризи, тоді що в 2014-му може відбуватися з валютами - гривнею, доларом, євро?

- Схиляюся до того, що наступного року може бути лише незначна девальвація гривні. Істотного знецінення або стрибка не варто очікувати. Що стосується долара і євро, то коливання цих валют відносно один одного можуть бути, але також не дуже явно виражені.

- Ви вже трохи розповіли, що чекає Віктора Януковича в Новому році. А що чекає наших інших політичних гравців?

- Так, для Віктора Януковича 2014 рік, незважаючи на всі протистояння, - вдалий період. Удача буде проявлятися в тому, що він у несприятливих зовнішніх умовах буде приймати правильні рішення, грамотно будувати політику і домовлятися з оточенням. Тож його позиції наступного року будуть зміцнюватися, можна сказати, що він "непотоплюваний”.

Для Азарова наступний рік нестабільний, він ніби "підвішений в повітрі”. Видно, що у нього завершується великий цикл політичної діяльності, і якщо припуститься помилки, то ціною її може стати відставка.

У Арбузова 2014 досить жорсткий і напружений, пов’язаний з новими завданнями. Це схоже на можливість нової посади, але все-таки схиляюся до того, що, швидше за все, рік для нього буде перехідним, під час якого він продовжує напрацьовувати досвід у політиці. На мій погляд, для цього політика вершина кар’єри ще попереду.

- Що обіцяють зірки для української "ув’язненої № 1”  Юлії Тимошенко?

- Наступного року для Тимошенко кардинально нічого не змінюється. Ще раніше я прогнозував, що до листопада 2013 у неї йде період, коли відбувається фатальне відпрацювання боргів минулого, пов’язане з впливом затемнень, які були поблизу її дня народження два роки поспіль. Шанси на звільнення у неї дещо підвищилися у зв’язку із закінченням зазначеного періоду, але поки їх все одно недостатньо. Не бачу для неї повного звільнення: її становище не посилюється, а повної свободи не буде. Можуть перевести за кордон на лікування, але це дуже умовна свобода, пов’язана з істотними обмеженнями. Не бачу можливості вільного прояву Тимошенко як політика наступного року.

- А як проявлять себе опозиціонери - Кличко, Яценюк, Тягнибок?

- Кличко буде продовжувати виявлятися як лідер опозиційних політичних сил. Його популярність буде рости, особливо з другої половини 2014 року. Поки він на підйомі.

Для Арсенія Яценюка це критичний рік, перехідний. У нього станеться якась зміна програми. Буде активним, але період для нього не найвдаліший, і діяльність може не приносити очікуваного результату.

Тягнибок буде змінюватися. Його чекає багато несподіваних поворотів долі. Наступного року він істотно зміниться і почне висувати нові ідеї, відійшовши від старих гасел, змінить свою стратегію. У підсумку, суспільство почне сприймати його трохи інакше. А так, рік для нього досить жорсткий і напружений. Для Скорпіонів 2013-й і 2014-й - це роки випробувань, боротьби.

- Якщо відійти від економіки та політики, то наскільки ймовірні, згідно з прогнозами, природні катаклізми та розгули стихії в наступному році?

 - На жаль, природні катаклізми глобального масштабу будуть проявлятися в повній мірі. Це може бути і підвищення рівня води в прибережних зонах, повені, і, навпаки, посухи. Все-таки більше буде катаклізмів, пов’язаних з водою. У другій половині року зросте кількість пожеж.

- Чи торкнуться якісь з них України, або вона виграє від свого сприятливого географічного положення?

- У цьому плані наше становище дійсно дуже сприятливе. Але нам постійно загрожує інша проблема - техногенні катастрофи. Їхня ймовірність підвищена в періоди сонячних і місячних затемнень - у квітні (близько 15 і 29 ) та жовтні (близько 8 і 23 чисел).

- Які дати обіцяють бути найбільш складними? Чи багато буде небезпечних днів? Знаю, що раніше Ви складали перелік таких днів, і прогнози виправдовувалися, і в ці дні або падали літаки, або траплялися серйозні аварії?

- Наводжу свої розрахунки таких віх на 2014-й рік, додатково до дат затемнень. Це пікові точки, а самі події можуть бути за пару днів до або після наведених дат: 15, 22-23, 30-31 січня, 6-7 і 26 лютого,  20-22 квітня, 12, 19, 27 липня, 16 жовтня, 27 листопада, 3 та 15 грудня.

- Якщо говорити в цілому, то для яких знаків Зодіаку наступний рік буде найбільш вдалим, для яких - напруженим? У чому це проявиться?

- Сюрпризи долі можуть чекати Овнів. Причому в першій половині року буде більше сюрпризів неприємних, в другій - ситуація вирівняється. У Овнів це також з одного боку період повернення до минулого і активного перетворення свого життя - з іншого. Це час несподіваних змін, коли в якийсь момент життя може повністю змінитися.

Тельців чекають зміни в партнерських відносинах, сімейному статусі. Їм потрібно напрацьовувати нові зв’язки. Можуть бути зміни в питаннях нерухомості. А в цілому загальна ситуація року їх не дуже зачіпає, живуть своїм життям.

Для Близнюків перша половина року буде досить успішною у фінансовому плані, але пов’язана з великою кількістю роботи. Не варто міняти стару роботу на нову, швидше життя просто завалить їх великими обсягами завдань.

У Раків досить активна й успішна перша половина року, їх чекає підйом. Це сприятливий період для типових представників даного знаку Зодіаку. Друга половина року пов’язана з фінансовими питаннями, коли Раки будуть отримувати дивіденди від своїх досягнень, робити вкладення.

Для Левів це неоднозначний період. Перша половина року буде навіть критичною і пов’язана з метаннями в крайності. А друга половина більш вдала, пов’язана з визнанням, новими можливостями, розширенням сфер впливу.

У Дів дозрівають нові плани і проекти. Цей знак протягом року буде поступово набирати силу. Багато що залежатиме від їхнього оточення, кола контактів.

Дуже бурхливим і активним рік буде у Терезів. Зазвичай цей знак мирний і спокійний. А наступного року вони навіть проявлять чудеса героїзму, надактивності. Для них це досить перспективний час.

2014 важкий для представників знаку Скорпіона. Це продовження випробувань 2013 року. Однак у Скорпіонів після випробувань завжди йде потужний підйом. Тому можу сказати, що чим важче їм зараз, тим краще і легше буде потім.

Стрільцям перша половина року несе кризи, навіть екстремальні ситуації. А друга - пов’язана з новими можливостями, розширенням соціальної активності і буде більш сприятливою.

У Козерогів 2014 насичений великими обсягами роботи. Перша половина року пов’язана з соціальною значущістю, коли вони можуть активно проявитися в суспільстві. Цей час може принести їм популярність - комусь широку, комусь локальну. Ще перша половина року дає зміни в партнерських відносинах, а друга пов’язана з фінансовими втратами і боротьбою.

Водоліїв чекає зміна роботи і певні кар’єрні успіхи. Але в плані соціальної активності у них період неоднозначний, їм все-таки краще зосередитися на роботі і професії, ніж на будь-якій публічній діяльності.

Перша половина року для Риб порівняно сприятлива, досить стабільний період. А друга половина потребує активності в роботі, турбот про своє здоров’я. При цьому їм не рекомендується їхати далеко, у них можуть бути перешкоди в далеких поїздках.

- Вкотре нас лякають наближенням чергового "кінця світу”, на цей раз - 22 лютого, і пов’язано це з вікінгами. Що ваші розрахунки говорять про цю дату? Знову пощастить і "кінець світу” відкладеться?

 - Не буде ніякого "кінця світу”. Чому саме ця дата, і що вона може принести - треба запитати у самих вікінгів... З астрологічної точки зору, в цей день просто буде трохи підвищена аварійність, не більше того. В цілому до прогнозів "кінців світу” астрологи ставляться досить скептично...

- Кому, на Ваш погляд, вигідні постійні розмови і страшилки про прийдешні "кінці світу”? Чому вони настільки систематично виникають?

- У грудні 2012-го перед "кінцем світу” за календарем майя мені довелося зніматися в одному ток-шоу, де озвучив жартівливий прогноз, що одразу після 22 грудня буде призначена дата нового "кінця світу”. Цей прогноз теж збувся. Комусь ці страшилки вигідні, хтось на цьому заробляє, спекулює, нагнітає ситуацію. Інше питання, чому дуже багато людей дійсно піддається? Як мені видається, це відбувається тому, що будь-якій людині дуже важко усвідомити нескінченність, в тому числі нехай навіть умовну нескінченність часу цього світу, його великі масштаби. Тому ми самі собі постійно ставимо якісь терміни, відводимо час на щось, що потрібно встигнути, намагаємося, до речі, заглянути в майбутнє, але не просто так, а на певний актуальний період.

А якщо ж дивитися пророцтва древніх, які дійсно бачили майбутнє, і яким можна якщо не довіряти, то, принаймні, прислухатися, за термінами вони забігали далеко вперед. Іншими словами, кінець людства, кінець Землі буде ще нескоро. Дуже нескоро.

Розмовляла

Надія Майна.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама