Казкові різдвяні канікули

02.02.2017
1038
0

Казкові різдвяні канікули

Останні зимові канікули нашого шкільного життя запам'ятались нам як подорож у казку, бо були насичені незвичайними подіями, цікавими мандрівками, неперевершеними емоціями, яскравими враженнями.

З 4 по 9 січня мешканці смт. Млинів Рівненської області зустрічали нас, учнів 11 класу школи № 10, у себе вдома. Родини, які  прийняли й привітали нас на різдвяні  свята, вразили своєю щирістю, теплотою, турботою. Під час подорожі учні постійно відчували підтримку та піклування з боку млинівчан.

Перше знайомство з місцевими школярами відбулось в районному будинку молоді. Спочатку ми хвилювалися, трохи ніяковіли. Але де це все поділося, коли робітниками центру нам були запропоновані різноманітні тренінги?! Збираючи жовто-блакитний пазл у вигляді серця, кожен із нас знаходив собі друга. Відвертими були висловлювання  учасників тренінгу, коли ми розповідали про свої негативні риси, щоб позбутися їх, беручи участь у вправі "Скринька Пандори". Непомітно хвилювання зникло. Посмішки, радість, довіра запанували в аудиторії. Наприкінці тренінгу кожен з його учасників зробив  паперову долоньку, на якій записав побажання миру, злагоди, добробуту. Свої долоньки з побажаннями ми залишили у Млинові, а  їхні привезли до нашої школи. Під час знайомства  з`ясували, що між нами є багато спільного.
Радісні враження залишились у нас від відвідування музичної школи. Разом із місцевими школярами вивчали різдвяні колядки, які пізніше заспівали в жіночому монастирі. Спільні співи не залишили байдужими нікого. Знайомство з селищем продовжилось  і під час відвідування Млинівського краєзнавчого музею, робітники якого запропонували цікаву екскурсію "Ніч у музеї". Історія родини графа Ходкевича, легенда, пов'язана з його донькою, викликала багато емоцій.

А 6 січня нас з гостинністю привітали у Будинку творчості школярів.  Господарі провели нам майстер-клас, під час якого частина учнів виготовляла  поробку "Різдвяне сяйво", а друга малювала різдвяний пейзаж. Ми із задоволенням відкрили в собі нові таланти.
Від свята Різдва кожен чекає несподіванок, подарунків. Таким подарунком стала для нас поїздка до Львова. Морозний день не завадив гарному настрою,  тим паче в подорожі з нами були наші друзі з Млинова. Із захопленням ми знайомились з історичними пам'ятками,  фотографували надзвичайної краси краєвиди. Для колективного фото зібралися біля пам'ятника Великому Кобзареві на центральній площі. За кілька годин ми встигли закохатися в місто левів.

Не менш захоплюючою була поїздка до Луцька. Старовинна фортеця Люберта вразила своєю величчю. Під час подорожі багато цікавого про цю споруду розповіли учні смт. Млинів, які їздили з нами.

А ввечері в гімназії № 3 відбулася святкова дискотека, перед якою нас ознайомили з історією школи, навчальними кабінетами, музеєм. Члени шкільного самоврядування гімназії організували конкурси, вікторини. І школярам Млинова, і нам подобається однакова музика, маємо багато спільних рис. На жаль, час дискотеки сплинув швидко, але вогник дружніх стосунків запалав сильніше.

Гостинність мешканців смт. Млинів не знала меж. Ми ознайомились з пісною кухнею Святвечора. У день Різдва майстрині наготували велику кількість смачних страв.  А повсякденно нас годували звичайні мешканці селища, приватні підприємці за свої кошти. Велика подяка їм за це!

І як  будь-яка казка, наша подорож мала свій кінець. Проводжаючи нас у дорогу додому,  млинівчани подарували хліб та рушник із побажанням щастя, здоров'я, доброї долі. А кожна родина, де проживали  учні, -  свій подарунок. Багато хто з нас не стримував сліз у день від`їзда.

Під час подорожі та проживання в смт. Млинів ми відчували підтримку та піклування з боку Блоку Петра Порошенка "Солідарність",  департаменту освіти Донецької області, Торецької міської ради, начальника Торецького міського відділу освіти Орешкіна В.М., райдержадміністрації смт. Млинів, волонтерів та родин, у яких проживали декілька днів.
Сподіваємося, що це тільки початок дружніх стосунків, які, безперечно, будуть мати продовження.

Учні 11 класу
школи  № 10.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: путешествие, Рождественские каникулы, Школьники
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама