Молодь за безпечну працю

12.05.2014
909
0

Молодь за безпечну працю

В Дзержинському професійному гірничому ліцеї з 21 по 28 квітня 2014 року з метою формування належного ставлення до питань охорони праці у підростаючого покоління пройшла акція – «Безпека та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві». Були оновлені куточки з охорони праці в навчальних кабінетах та майстернях, проведені виставки проспектів спецодягу, засобів індивідуального захисту, наочних посібників, засобів пропаганди з питань захисту від небезпечних і шкідливих виробничих факторів.

Директор ліцею Назаров А.В. провів зустріч з колективом на тему: «Нешкідливі та безпечні умови праці – запорука здоров’я працюючих».  Викладач охорони праці Синицина Наталія Олександрівна, яка є класним керівником групи № 21 (електрослюсар підземний, зварник ручного зварювання) разом з майстрами виробничого навчання організувала конференцію «Молодь за безпечну працю», для якої учні підготували повідомлення про користь та шкоду хімічних речовин в житті людини. Учні прийняли участь у грі «Ваші дії під час пожежі». Також пройшла олімпіада з охорони праці та конкурс малюнків «Охорона праці очима дітей».

Впродовж акції учні ще раз усвідомили, що охорона праці є невід’ємною складовою забезпечення гармонійного розвитку суспільства, а збереження здоров’я та життя працівників залежить від кожного, хто бере участь у трудовій діяльності.

Завершальним етапом тижня став виховний захід «Знаєш сам – допоможеш іншому» під керівництвом викладача охорони праці. Головною метою заходу є привернення уваги кожного роботодавця і працівника до усунення або досягнення мінімально можливого рівня виробничих ризиків шляхом профілактики травматизму і професійних захворювань, формування свідомого ставлення суспільства до культури безпеки праці. У заході приймали участь учні ліцею – Чубарь Валерія, Цимбалюк Ольга, Сероштан Ірина, Сміян Микита, Шубчинський Олександр, Терпєловська Наталія. Учні не лише підготували цікаві та актуальні повідомлення, але й показали, як надати першу медичну допомогу.

Підсумки тижня були висвітлені випускником групи № 18 Зарівним Владиславом та учнем групи № 21 Міняйло Юрієм у стінгазеті «Ліцеїст».

В ліцеї систематично ведеться робота з питань дотримання вимог ОП в учбово-виробничому процесі, що дало можливість звести до мінімуму травматизм та нещасні випадки серед учнів і співробітників ліцею.

І. Сюлєва.

 Заступник з навчально-виробничої роботи.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама