Наша мова солов’їна

18.06.2013
1404
0

З нагоди Дня слов’янської писемності та культури в бібліотеці-філії №2 відбулась літературно-музична година «Ця мова є набутком всіх віків» для учнів 6 класу школи №2 та читачів бібліотеки. Ведучі свята – учні школи № 2 Бібікова М., Ковбаса О. та Поворова Ю. змістовно і цікаво повели слухачів історичними стежками в часи зародження рідної мови. Розповіли про життя та діяльність перших слов’янських просвітників -  братів Кирила та Мефодія, про історію свята, про значення слов’янської  писемності в історії українського народу. Доповненням до слів ведучих став вірш К. Мотрич „Молитва до мови”  в виконанні Димченко К.

Справжньою прикрасою цього святкового вечору став виступ  учасників вокального колективу «Пісенне сузір’я» школи-інтернату (керівник Шалимова Г.В.). Вони відразу зачарували присутніх виконанням ліричних народних пісень. Наймолодші користувачі бібліотеки - учні 2 класу школи №2 Гармаш Денис та Лавгус Єва  в театралізованій сценкі представили гумореску П. Глазового «Кухлик».     

Також почесним гостем заходу був композитор та виконавець  пісень Прокоф’єв Олександр. Приємною несподіванкою було те, що Олександр Володимирович  пише музику на слова наших місцевих поетів , з яких народжуються проникливі українські пісні. Глядачі щиро обдарували співака гучними оплесками. 

Черговим музичним співочим подарунком до святкового вечору став виступ Ганни Карнаухової та Ковалюк Сергія. Вони чудово виконали декілька  пісень, в яких миттєво розкрилась і ствердилась істина про особливу співочу красу рідної української мови, чим заслужили гучні оплески глядачів. Родзинкою свята стала інсценізація  твору Нечуя-Левицького «Кайдашева сім’я». В ролі Мотрі та Мелашки виступили учні школи №2 Горбова Наталія та Нестерова Ірина.

По завершенню свята кожен охочий мав можливість спробувати страви національної української кухні.  

В.  Лукахіна. 

Зав. бібліотекою-філією №2.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама