Необережне поводження з вогнем - причини виникнення пожеж

29.03.2018
1011
0

Необережне поводження з вогнем - причини виникнення пожеж

Безумовним лідером у переліку причин, за якими виникають побутові, виробничі або лісові пожежі, було і залишається необережне поводження з вогнем. Приклади легковажної поведінки подібного роду зустрічаються з лякаючою регулярністю. Через недбалих курців вигорають ліси та поля. Ігнорування несправностей в газових колонках призводить до вибухів житлових будинків. Ігри дітей з джерелами вогню стають причиною загибелі і самих малюків, і членів їх сімей.

Кількість пожеж такого типу стабільно становить близько 80% від загальної кількості неконтрольованих спалахів. Необережне поводження з вогнем у побуті - досить широке поняття, що включає в себе наступне:

1. Небезпечне куріння. Являє собою споживання тютюну в сильному алкогольному сп'янінні, в стані хвороби або сильної втоми, а також поруч з горючими речовинами або предметами з легкозаймистого матеріалу. Це може бути фарба, газові балони, аерозолі тощо

2. Недотримання правил безпеки при розведенні вогню на земельній ділянці біля будинку, випалюванні трави або сухостою (наприклад, у вітряну погоду), спалення сміття.

3. Сушіння речей над газовою плитою, біля каміна, на опалювальній печі і електроприладах, за допомогою фена або теплової гармати. Крім того, до пожежі може призвести відкритий вогонь, який використовується для обігрівання замерзлих труб, підігрів займистих речовин на плиті, а також очищення спиртовмісними або іншими горючими рідинами одягу.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: вогонь, поводження з вогнем, пожежа
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама