Поет усього людства

11.03.2013
1382
0

На Україну вступає весна. Перші березневі дні в нашій країні пов'язані з іменем Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов'ю до України. Тарас Григорович Шевченко - неперевершений світоч української культури, геніальний поет, художник, мислитель,  відомий не лише в Україні, але й в усьому світі. Він піднісся до вершин людського духу, вселюдської любові, бо був великим патріотом України, заповідав нам любити свій народ, плекати свою культуру.

"Він поет усього людства, - так сказала про Тараса Григоровича Шевченка відома англійська політична діячка Полін Бентлі. Тарас Шевченко виходить за межі однієї країни. Його заклик до братерства й любові, до правди й справедливості, а над усе - до волі, має всесвітнє значення". Підтвердженням цьому є той факт, що твори Кобзаря видавалися за кордоном понад 300 разів і перекладені на 147 мов світу. Творчість Тараса Шевченка стала якщо не піснею, то джерелом для створення опер, балетів, кантат, сюїт тощо.



В бібліотеці-філії №2 проведення Шевченківських днів стало доброю традицією. "Ми чуємо тебе, Тарасе, крізь століття", під такою назвою у бібліотеці розпочався літературний вечір для учнів школи-інтернату. Ведучі  цього заходу Коліганова І.М.та Андрєєва І.В.( школа-інтернат) розповіли про дитинство Тараса, раннє сирітство, навчання, перше кохання. А ще діти читали улюблені вірші Кобзаря, пізнаючи величність Тарасового слова. Бібліотекар познайомила присутніх з книжковою виставкою "Наш великий Тарас". Користувачі бібліотеки мали змогу ознайомитися з виставкою - портретом "Світова велич Кобзаря",  яка розкрила силу, велич, потужність генія україн­ського народу, різнобарвність палітри його таланту. Тарасу Григоровичу належить любов і шана всього світу.  Виставка доповнена репродукціями робіт Шевченка та його віршами-найправдивішими свідками представленої інформації.

"Життя нашого поета таке дивне,що,слухаючи про нього, можна було б сказати, що це легенда", - такими словами починається буктрейлер "Хай славен буде у віках його безсмертний геній", який  розповідає про творчість Тараса Григоровича Шевченка. Його підготували члени клубу "Калейдоскоп" при бібліотеці Самохін Дмитро та Фардзинов Тимофій.

Ми сподіваємось, що палке слово Великого Сина України не залишило нікого байдужим. Маємо надію, що, звернувшись до поличок нашої книжкової виставки, ви відкриєте щось особисте в поезії Кобзаря.

В. Лукахіна. 

Зав. бібліотекою-філією № 2.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама