Пожары легче предупредить

22.08.2013
938
0

Пожежу легше попередити

З підвищенням температурного режиму зростає загроза виникнення лісових пожеж. Відтак, звертаємо вашу увагу на правила поведінки в лісопаркових зонах, дотримання яких має мінімізувати ймовірність виникнення надзвичайної ситуації.

Для запобігання виникненню пожежі необхідно дотримуватися наступних правил:

* не розводити багаття в сухому лісі, не підпалювати сухої трави;

* перш ніж полишити місце пікніку, слід загасити багаття водою і переконатися у тому, що воно повністю згасло;

* ніколи не залишати недопалків і легкозаймистих речовин;

* у разі виникнення пожежі негайно інформувати компетентні органи;

* проводити систематичну роз’яснювальну роботу з дітьми.

Пам’ятайте: лісову пожежу легко загасити тільки на початковій стадії її виникнення, в інших випадках необхідно звертатися до професіоналів.

Т. Ткаченко.

Інспектор відділення запобігання НС 22 ДПРЗ ГУ ДСНС  України у Донецькій області лейтенант служби цивільного захисту.


Пожежна безпека 

закладів освіти  м. Дзержинська

З початку   2013 року в   навчально-виховних закладах  Донецької області   виникло 8 пожеж, матеріальний збиток склав понад  20 тисяч гривень.

Проведеними позаплановими перевірками  протипожежного стану протягом  серпня місяця  поточного року закладів освіти, які розташовані у м. Дзержинську, встановлено, що  керівниками закладів освіти здійснюється певний комплекс організаційних та практичних заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки на підвідомчих об’єктах, але поряд з позитивними результатами роботи по забезпеченню протипожежного захисту підвідомчих об’єктів, існує ряд недоліків, що потребують усунення.

Допускаються порушення вимог нормативних документів з питань пожежної безпеки, які сприяють виникненню пожежі та перешкоджають її гасінню, становлять перешкоди щодо евакуації людей у випадку пожежі, а саме:  встановлені на вікнах першого поверху глухі грати (ЗОШ №3, ЗОШ №10). Відсутні протипожежні двері 2-го типу в приміщеннях книгосховищ та архівів (ЗОШ №10, ДНЗ №7).  Пожежні крани не укомплектовані в повному обсязі (ЗОШ №10, школа-інтернат, ЗОШ №5, ЗОШ №3, ЗОШ №2, дитяча юнацька спортивна школа, Центр дитячої творчості). Не виведено сигнали від приймально-контрольних приладів  УПС на пульт  централізованого спостереження ( НВК  "Школа-гімназія”).

Заходи по  забезпеченню учбових закладів установками автоматичної пожежної сигналізації  та  проведення вогнегасної обробки  дерев’яних конструкцій горищних приміщень заплановані  в „Концепції реформування освіти м. Дзержинська з 2012 до 2016 року”.

Однак 2012 рік закінчився, та пройшло півріччя 2013 року, а установки пожежної сигналізації в учбових закладах СЗОШ № 3, НВК "Школа-ліцей”,  в дошкільних закладах №№ 1,2,3 не встановлені, а також не проведена вогнезахисна обробка ЗОШ №№ 2, 7, ДНЗ №№ 2, 3.

На трьох об’єктах відсутні джерела зовнішнього протипожежного водопостачання (ДНЗ №4 ЗОШ №20, ЗОШ №7), на одному об’єкті знаходиться в неробочому стані пожежний гідрант (ЗОШ № 10). За порушення правил пожежної безпеки та невиконання приписів органів державного пожежного нагляду до адміністративної відповідальності було притягнуто  керівників   та посадових осіб навчально-виховних закладів м. Дзержинська. 

Однак з позитивного боку слід відзначити, що всі об’єкти освіти  забезпечені  сертифікованими засобами пожежогасіння в повному обсязі. Виконано в усіх закладах замір ізоляції електромереж  та  складені акти схованих робіт прокладання електромереж (начальник міськво Гарюк О.Д.)

І. Головко.

Начальник відділення запобігання  надзвичайним ситуаціям 22 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Донецькій області капітан служби цивільного захисту.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама