“Рід. Родина. Україна”

06.05.2014
949
0

“Рід. Родина. Україна”

Під такою назвою у загальноосвітній школі № 5 пройшло свято. Його  головна думка– Батьківщина, як рідна ненька, її не можна ані купити, ані заслужити, вона  одна у кожного, і дається від народження. Наша Батьківщина – це  квітуча Україна. Дорофeєва Тетяна, учениця 8 класу, дарує Україні ніжні та теплі слова.

Що таке Україна?

За віконцем калина,

Тиха казка бабусі,

Ніжна пісня матусі,

Дужі руки у тата,

Під тополями хата,

Під вербою криниця,

В чистім полі пшениця,

Серед лугу лелека

І діброва далека.

Учні розповідали  присутнім про калину, як символ української землі, про віночок, який є своєрідним оберегом жінки в Україні. А українські рушники? Вони пройшли крізь віки і зараз символізують чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей, до всіх, хто не черствіє душею. «Хай стелеться вам доля рушниками», - бажали людям щастя.

Він простелеться тим, в кого серце

Не черствіє й дарує тепло.

Хай цей символ сусідиться вічно

В нашій хаті на мир, на добро.

Учень 7-Б класу Новіков Віктор закликає любити свій рідний дім, своїх батьків:

Приїжджайте частіше додому,

Щоб не мучила совість потому.

Бо не вічні ні батько, ні мати,

Завтра можете їх не застати.

Зачерпніть водиці з джерельця,

Прихиліться серцем до серця.

На протязі всього свята лунав ніжний голос учениці 9-А класу Лук’янченко Марини, яка виконала пісні «Родина», «Це мій рідний край». А пісню «А сорочка мамина» разом з Мариною співала Федіна Вікторія Сергіївна, мама учениці 3 класу. Хор учнів в яскравих українських костюмах під керівництвом вчителя музики Герцик Л. Ф. дарував присутнім українські пісні на протязі всього свята. В нашій школі навчаються діти різних національностей. Український гопак змінювався білоруським яскравим танком, який виконали учні 7-Б класу. Плавно і велично танцювали азербайджанський танець Габрієлян А. та Акбарова Г. А з якою зацікавленістю та оплесками зустріли присутні на святі виступ дітей ромської національності, які навчаються в нашій школі. Яскраві костюми, мелодичні циганські пісні та танці дуже сподобались присутнім.

Свято родини ще раз доказало, що наша школа № 5 невелика, але рідна для кожної дитини, це другий дім, завжди привітний і ласкавий, де дбають про кожного учня, бажають йому добра.

А. Гончарова.

Вчитель російської мови.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама