Розробка cтратегії розвитку Дзержинська до 2020 року

09.10.2013
866
0

Під час розробки проекту Програми економічного і соціального розвитку міста Дзержинська на короткий термін - на рік - не враховуються довгострокові аспекти розвитку міста, що обумовлено відсутністю загальної стратегії розвитку.

Лідери громади Дзержинська після вивчення усіх програмних документів і проведення відповідних слухань визначили певні правові колізії, котрі існують у місті і підтримали необхідність створення стратегії економічного розвитку міста.

Міський голова В. М. Сліпцов за підтримкою представників місцевої бізнес-спільноти, підприємницьких кіл, громадських організацій, провідних спеціалістів органів місцевого самоврядування запропонував розробити економічну стратегію розвитку міста до 2020 року.

Для цього необхідно провести аналіз показників, що характеризують ситуацію у місті, оновити інформацію про демографічну ситуацію у місті, трудові ресурси, зайнятість населення, аналіз економіки, розвиток бізнесу, місцеву комунальну та технічну інфраструктуру, основні параметри бюджету міста, стан довкілля та умови життя громади. Першоджерелом для такої інформації є дані, надані центром зайнятості, відділами і управліннями виконавчого органу міської ради, відділом статистики та іншими установами.

Стратегія розвитку  Дзержинська  розробляється з урахуванням завдань та положень:

* Програми економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна еконо­міка, ефективна держава";

* соціальних ініціатив Президента України;

* Державної стратегії регіонального розвитку на період  до 2015 року;

* Стратегії економічного і со­­ці­ального розвитку Донецької області на період до 2015 року.

Фахівці, котрі розробляють стратегічний розвиток, для прикладу використовують Стратегію економічного і соціального розвитку міста Донецька на період до 2020 року. Координаційну роботу виконує відділ інвестиційно - інноваційної діяльності та перспективного розвитку  Дзержинської міської ради.

С. Кульчицька.

Начальник відділу економіки та промислової політики 

виконавчого органу міської ради.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама