Шануймо пам’ять Кобзаря!

25.01.2014
1232
0

Шануймо пам’ять Кобзаря!

Геніальний поет і художник, людина, яка і словом, і ділом боролася за незалежність України, митець, твори якого перекладено майже всіма мовами світу, особистість, чия полум’яна думка не має ні часових, ні просторових меж. Це далеко не весь перелік того, що можна сказати про великого  Кобзаря – Тараса Григоровича Шевченка.

Яскравим святом під назвою «Кобзареве рідне слово» розпочали Рік Тараса Шевченка в загальноосвітній школі I-III ступенів №2. Класні керівники 9-А і 9-Б класів Шелюх Т.М. і Крилова О.В. разом зі своїми учнями поринули в справжню подорож літературними стежками творчості Тараса Григоровича, адже «Кобзар» - це велика поетична розповідь про людське життя, в якому є і горе, і радощі, і страждання, і щастя.

Із захватом учні виразно читали та інсценували уривки поезій, повідомляли «цікавинки» з життя митця. Дослухаючись до кожного поетового слова, діти замислювались над тим, звідки в простого селянина, кріпака, стільки краси, чутливості, прозорливості, робимо висновки про те, що Т.Г. Шевченка називають найкращим представником нашого народу. І хоч основні заходи, присвячені вшануванню пам’яті Шевченка, розпочнуться в березні, проте вдалий старт уже був зроблений. Можна сподіватися, що діти, виховані словом Кобзаря, виростуть справжніми патріотами рідної землі й понесуть за собою це слово.

І. Сахно.

Учитель укр. мови ЗОШ № 2.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама