Щодо державної реєстрації потужностей

21.09.2016
1037
0

До відома суб'єктів господарювання та операторів ринку харчових продуктів щодо державної реєстрації потужностей

В зв'язку із опублікуванням в “Офіційному віснику України” (08.04.2016 №26) наказу Мінагрополітики від 10 лютого 2016 р. №39 "Про затвердження порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам", зареєстрований в Мін'юсті 12 березня 2016 року за № 382/28512, розпочато процес державної реєстрації потужностей.

Згідно ст.25 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку харчових продуктів (юридичні особи, фізичні особи-підприємці), які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов'язані зареєструвати потужність. Для цього необхідно подати заяву до управління Держпродспоживслужби в м. Торецьку для здійснення державної реєстрації потужності (м. Торецьк, вул. Дарвіна, 47, в будівлі ветеринарної лікарні, тел. (06247) 4-59-34).
Зазначений обов'язок поширюється на:

- заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами (в т.ч. тваринного та рослинного походження та води питної, напоїв) всіх форм власності - магазини, лотки з реалізації;
- заклади громадського харчування (ресторани, бари, кафе, піцерії тощо);
- оператори агропродовольчого ринку;
- підприємства, що провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, які не мають експлуатаційного дозволу.

Відповідно до ст.64 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку в разі порушення вимог законодавства несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.
Реєстрація потужностей здійснюється безоплатно.

Управління Держпродспоживслужби в м. Торецьку

 

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: пищевые продукты, государственная регистрация мощност, товаропроизводители
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама