Щовесни, коли тануть сніги, ми вшановуємо пам’ять Шевченка

20.03.2012
3401
0

Імення його було, є і буде свято для всіх тих,

у кого є жива душа і живе серце у грудях.

 Д. Яворницький

В Україні відзначили 198-му річницю від дня народження Тараса Шевченка. Він належить до найславет­ніших поетів людства, співець України, її неповторної природи, її волелюбного і працьовитого народу. Вірші поета були, залишаються і завжди будуть книгою життя для всіх нас.

Поезії Т. Шевченка завжди захоплювали і захоплюють читачів, дають жагу до життя, підтримують дух перемоги. Мабуть, немає такої людини, яка б не любила Шевченкових поезій.

Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 3 теж не залишила без уваги визначну подію. Святкування розпочалося з біографічного калейдоскопу «Кобзарева зоря», була проведена тематична виставка творів Т.Г. Шевченка, конкурс учнівських малюнків - ілюстрацій до творів поета «Дорогами Тараса», відбувся поетичний конкурс на кращого читця поезії Т. Шевченка «Кобзаре! Ми - нащадки твої». Учні намагалися якомога яскравіше передати всі думки, настрій, які вклав у свої вірші поет, а наскільки вдало у них вийшло це зробити, вирішувало компетентне журі. Після довгих обговорювань винесли рішення -  кращими читцями стали:

- учні 4а класу (кл. керівник Новальна Т.Є.) - Якушина Юлія (І м.), Ростовська Дар’я (ІІІ м.), Письменська  Ілона (ІІІ м.);

- учень 4б класу (кл. керівник Жданова А.В.) - Аксютін Олег (ІІ м.);

- учні 5а класу (учитель Дем’яненко С.А.) - Герасименко Поліна (ІІ м.), Шилова Анастасія (ІІ м.);

- учень 7а класу (учитель Ярошенко О.А.) - Кадацький Микита (ІІ м.);

- учні 8а класу (учитель Загорець О.Є.) - Ігнатущенко Олег (ІІ м.), Клейно Єгор (ІІ м.), Мирошниченко Єлизавета (ІІ м.);

- учениця 9а класу (учитель Коржова Н.І.) - Карасьова Анастасія (І м.)

Кожен із них не залишився без уваги та був нагороджений грамотами й подяками, тому що діти дійсно серйозно підготувалися до конкурсу, і кожний виступ був по-своєму чудовим та цікавим. Переможці, що отримали І місце, також захищали честь школи на міському конкурсі вшанування пам’яті Тараса Шевченка та стали його призерами: Якушина Юлія - І місце, Карасьова Анастасія  - ІІ місце.

В. Снігаренко.

Бібліотекар СЗОШ І-ІІІ ст.  № 3.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: годовщина со дня рождения, Т. Г. Шевченко, библиотеки
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама