"Сучасний керівник - лідер згуртованої команди"

13.12.2017
1383
0

Ефективний керівник - це висококваліфікований професіонал з високою психологічною культурою, відкритий до нового, який бачить перспективи розвитку очолюваного ним закладу, може чітко визначити завдання колективу та накреслити шляхи їх реалізації. 

Сьогодні до  нього висуваються вимоги до  нового мислення, пошуку колегіальних, демократичних методів роботи з людьми, оскільки традиційні адміністративні виявляються малоефективними і негативно впливають на психологічний клімат у колективі. Суто адміністративні методи (накази, догани, тиск) не розв'язують ані людські, ні робочі проблеми, більше того, дуже часто гальмують процес. Керівник має розуміти, що сила колективу полягає в унікальності індивідів, з яких він складається, у повазі до особистості кожного. 

У дошкільному навчальному закладі  №11  "Казка" з метою сприяння обізнаності у формуванні  сприятливого мікроклімату педагогічного колективу   була проведена   управлінська мозаїка для керівників дошкільних навчальних закладів  міста "Сучасний керівник - лідер згуртованої команди". 

"Життя не стоїть на місці, змінюються стандарти освіти, форми і методи роботи. Сьогодні керівник має бути своєрідним конструктором багатьох форм відносин між людьми, який надихає, веде за собою, створює умови для прояву творчої ініціативи кожного учасника, тобто є  адміністратором,  визнаним лідером, головне завдання якого - згуртувати команду", - таким словами розпочала  захід завідувач  міського методичного кабінету  управління освіти  Скрипниченко Наталія Олексіївна, налаштувавши колег на  плідну співпрацю.  Завідувачі дошкільних навчальних закладів міста  мали змогу охоче поділилися секретами управління. 
І хоча вони знають один одного не один рік, та все ж  цікаво було їм дізнатися про деякі  риси характеру за професійним гороскопом.

Захід було розпочато таночком маленьких журавликів, вихованців дитячого садка. Досвід роботи Бойко М.П., керівника ДНЗ №11 "Казка", яким вона поділилася з колегами, свідчить, що успішний керівник відкритий для інновацій, цінує відкриту комунікацію, бачить потенціал в людях, надихає колектив на зростання.  Марина Петрівна розкрила аспекти успішного управління, наголосивши, що у повсякденній діяльності поведінка керівника повинна відповідати ситуації, а гнучкість стилю забезпечує якість та результативність усієї роботи закладу. Незвичною та цікавою для керівників ДНЗ   виявилася робота зі "SMART - схемою", що сприяла  розвитку  уміння  найефективніше  ставити  професійні цілі та  фіксації  того результату, який  зміг  би в кінцевому  підсумку  задовільнити їх. Вихователь-методист   Ониксимова Т.В.  розкрила  види психологічного клімату,  їх  характерні ознаки та показники  позитивного  соціально - психологічного  клімату. На завершення заходу вихованці та педагоги дитячого садка у  музичному калейдоскопі "Країна дитинства" виконали попурі з сучасних українських пісень та таночків.

Виходячи з того, що створення в колективі психологічного клімату з позитивною спрямованістю є важливим чинником у роботі дошкільного закладу, методичною службою розроблено та надано  ряд рекомендацій  керівникам дошкільних  навчальних закладів. 

Керівники дошкільних навчальних закладів  показали свою  обізнаність та компетентність у питаннях з висвітленої  проблеми. Вони змогли довести,  що є сучасними  лідерами  згуртованої команди.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: ДНЗ№11  Казка, керівники, управлінська мозаїка
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама