Тема війни завжди хвилює...

09.11.2010
1500
0

Шкільний музей бойової слави був переповнений: учні школи, батьки, вчителі, голова ради ветеранів сел. Новгородське Кощєєв В.М. Запрошували також і ветеранів, але вони, передаючи привіт і щиро дякуючи, не змогли прийти через стан здоров’ я.

Яскраво світило сонце у вікна класної кімнати. Обличчя гостей були серйозні та замислені. Вірші про війну змінювалися піснями воєнних років, а на екрані один за одним змінювалися слайди із зображенням бойових дій, визначних воєнних битв.

Вчитель музики Кириченко С.П. познайомила всіх присутніх з новим томом «Книги пам’яті України. Донецька область», в якій вміщено матеріали про фронтовиків, що повернулися додому. Доречі, сама Серафіма Павлівна брала активну участь у зборі матеріалів для створення даного тому Книги.

Із захопленням учні вдивлялися в обличчя ветеранів на сторінках Книги пам’яті і пошепки говорили: «Цей дідусь - мій сусід ... », «А цей ветеран приходив до нас на мітинг... » А також побачили на фотографіях себе та інших учнів нашої школи. З гордістю та зацікавленістю всі присутні слухали вірш Ткаченко К., випускниці школи, «Невідомому солдату», роз-міщений на сторінці Книги пам’яті.

«Кожний рядок в цій книзі - чиясь доля, - людини, солдата, що стали на захист рідної землі. Книга пам’ яті - найкраща подяка їм, тим, хто пройшов всі кола пекла, подарунок, який не соромно залишити у спадок», - такими словами закінчила свій виступ Кириченко С.П.

Швидко пролетіла година спілкування. Кожен учень глибоко пройнявся темою війни, кожен з них дякує воїну - переможцю за мирне небо та яскраве сонце над головою і кожен подумав про те, щоб по цьому блакитному небу ніколи не летіли військові винищувачі.

 
О. СОСОВА.
Вчитель школи № 18.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: Ветераны
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама