Тісна взаємодія впливає на результат

03.04.2013
904
0

Діяльність кримінально-виконавчої інспекції, як органу виконання покарань, пов’язана з тісною взаємодією з іншими державними формуваннями, а саме з судовими органами, прокуратурою, со­ціальними службами, органами місцевого самоврядування, а також органами внутрішніх справ.

Взаємодія з кожним із них має свою специфіку, що обумовлюється правовим статусом тієї чи іншої державної установи, та видом правових зв’язків між ними, які можуть буди як вертикальними, мається на увазі, владні повноваження одного органу над іншим, та горизонтальними, що передбачають,  рівний правовий статус двох державних формувань.

Однією з основних форм взаємодії державних органів є постійне проведення міжвідомчих нарад, на яких підводяться підсумки їх діяльності за звітний період, вирішуються актуальні питання, обговорюється подальший план діяльності. Проведення таких заходів покликане зменшити стан злочинності в регіоні.

Дзержинський МП КВІ, відповідно до складеного плану, проводить наради з іншими органами державної влади. Нещодавно в службовому приміщенні Дзержинського  МВ ГУМВС України в Донецькій області було проведено спільну координаційну нараду між співробітниками міліції та кримінально-виконавчої інспекції. На порядку денному розглядалося питання щодо взаємодії цих органів, яка спрямована на здійснення контролю та належного рівня профілактичної роботи з особами, що засудженні до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі.

Старший інспектор КВІ Семенцов С.М. та дільничний інспектор міліції Кащук А. доповіли керівництву про стан проведення індивідуально-профілактичної роботи з засудженими за місцем їх проживання. В цілому було встановлено, що робота ведеться на належному рівні, інспектора вищенаведених органів постійно взаємодіють,обмінюються важливою інформацією щодо засуджених, все це дозволяє здійснювати ефективний контроль за ними. Інспекторський склад КВІ у встановлені законом строки постійно повідомляє сектор ДІМ про місце проживання засудженої особи, або його зміну, а дільничні інспектори міліції, в свою чергу, здійснюють перевірки за місцем проживання вказаних осіб та щоквартально надають довідки, у яких доповідають про спосіб життя засуджених, зазначають інші характеризуючи матеріали.



Також одним з питань, що розглядалось в ході наради, був стан розшукової роботи щодо осіб, які засудженні до альтернативних видів покарань, та ухиляються від їх відбування. Старший інспектор КВІ Овсяннікова Є. Ю. доповіла, що за підсумками першого кварталу 2013 року за мотивованим поданням  Дзержинського МП КВІ у розшук було оголошено 12 осіб, 4 з яких було знайдено. Оперуповноважений сектору карного розшуку Галас С. О. у свою чергу зазначив, що ними проводяться всі можливі заходи, спрямовані на виявлення місцезнаходження вказаної категорії осіб.

У ході наради особливу увагу було приділено неповнолітнім засудженим. Так, інспектор КВІ Тараненко Н.Г. доповіла, що таких на обліку Дзержинського МП кримінально-виконавчої інспекції  перебуває вісім осіб, всі вони були засуджені за вчинення корисливих злочинів або за хуліганські дії, та звільнені від відбування покарання з іспитовим строком. Неповнолітні  засуджені - особлива категорія підоб­лікових осіб, які потребують підвищенного рівня уваги та контролю, оскільки вони внаслідок свого юного віку не спроможні до кінця усвідомлювати правові наслідки своїх дій. Оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей Земцов А. А. зазначив, що з його боку профілактична робота з неповнолітніми ведеться постійно і на належному рівні, що у більшості випадків сприяє виправленню і ресоціалізації неповнолітніх злочинців.

Підводячи підсумки проведеної наради, начальник Микитівського МВ кримінально-виконавчої інспекції Федоров О. О. та заступник начальника Дзержинського МВ ГУМВС Біленко Є.О. прийняли заліки у підлеглих осіб для визначення рівня володіння ними нормативно-правовою базою, що регламентує спільну діяльність вищевказаних служб. Було прийнято ряд рішень для покращення взаємодії кримінально-виконавчої інспекції та міліції.

Аналізуючи вищенаведене, зазначимо, що в цілому взаємодія між місцевим відділом внутрішніх справ та кримінально-виконавчою інспекцію на початку цього року у порівнянні з аналогічним періодом 2012 має суттєві покращення, що виражається у позитивній динаміці збільшення показників роботи обох установ.

Н. Тараненко.

Інспектор Дзержинського МП КВІ.  

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама