Тиждень добрих справ

22.04.2014
1361
0

Тиждень добрих справ

У Дзержинському професійному ліцеї пройшов «Тиждень добрих справ». Учні, які навчаються в навчальному закладі за спеціальністю «Перукар – манікюрниця», весь тиждень відвідували спеціалізовані дитячі заклади міста та будинок ветеранів. Метою цього заходу стало формування толерантного ставлення до оточуючих та суспільства.

Розпочали естафету «добрих справ» з Центра соціальної та психологічної реабілітації дітей  Дзержинська. Керівництво цього закладу надало приміщення для обслуговування маленьких клієнтів, в якому було зручно працювати, бо воно було просторе та світле, в ньому царила атмосфера добра та тепла. Діти дуже радісно  зустріли майстринь, оскільки вони бачать дівчат не вперше, а ще й тому, що майбутні майстри із задоволенням пригощають їх цукерками, печивом та фруктами. Набуваючи практичного досвіду, ми постійно відвідуємо цей заклад, і у кожного «клієнта» є свій улюблений перукар, якому вони можуть висловити свої побажання щодо своєї зачіски, бо вони хоч і маленькі, але слідкують за змінами в моді. Ми називаємо їх «наші маленькі модники», на що діти радісно посміхаються.

Наступного дня майбутні перукарі відвідали Будинок ветеранів. Тут мешкає дуже багато літніх людей, які потребують уваги, різноманітної допомоги. Більшість із них знаходяться у тому віці, коли пересуватися самостійно дуже важко, тому для зручності та комфортності мешканців Будинку ветеранів обслуговували в кімнатах, де вони перебувають. Хоча ці люди і не мають опіки рідних та близьких їм людей, вони не падають духом, їх очі палають жагою до життя. Вони постійно жартують та із великим бажанням розповідають про свою долю. Дивлячись на цих людей, ми з учнями ще раз переконалися, що людині стільки років, на скільки вона себе почуває, а не виглядає. Нам було дуже приємно зробити цю добру справу для ветеранів, тим паче, що наближається велике свято - День Перемоги. Ми щиро вдячні їм за мирне небо над головою.

Наступною зупинкою цієї благодійної естафети став освітній заклад Новгородської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 38 Донецької облради для розумово відсталих дітей. Чесно кажучи, цей день був найважчим, ос­кільки тут мешкають особливі діти і до кожного із них потрібен особливий підхід. Довелося пояснити учням, що кожен перукар повинен бути психологом та готовим до «складних клієнтів», оскільки кожна людина – це індивідуальність, і до кожної із них потрібно мати свій індивідуальний підхід. Працюючи, ми спілкувалися із педагогами закладу, в розмові з’ясували, що переважна більшість дітей із родин, де зловживають алкогольними напоями та вживають наркотики. Дівчата побачили негативний вплив та наслідки шкідливих звичок на організм людини, вважаємо, зробили висновки, бо кожна із них у майбутньому стане матусею.

«Тиждень добрих справ»  закінчився. Він був насиченим, важким та водночас корисним як із боку професійної підготовки, так і із боку виховання гідного громадянина України. Бо тільки той, хто хоча би раз зробив добру справу, не зможе відмовитись від таких почуттів, як толерантність, співчуття ,  любов до ближнього…

Користуючись нагодою, звертаємося до всіх тих, хто став перед вибором майбутньої професії  та запрошуємо до Дзержинського професійного ліцею для навчання і співпраці!

Сподіваємося на плідне співробітництво!

Г. ДМИТРОВА. Л. ЗАХАРОВА.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама