Ваш скромный труд цены не знает...

07.10.2013
1985
3

Ваш скромный труд цены не знает...

На досягнутому не зупиняється

З 2007 року начальником міського відділу освіти Дзержинська працює Ольга Дмитрівна Гарюк. За фахом вона учитель фізики,  20 років працювала вчителем  та  заступником директора з навчально-виховної роботи у загальноосвітній школі, методистом міського Дзержинського методичного  кабінету, головним спеціалістом  міського відділу освіти.  За плідну творчу працю, великі досягнення в реалізації державної політики в  галузі національної освіти,  професійність та вагомий  внесок  у розвиток освіти  нагороджена грамотами Міністерства освіти і науки України,  Донецької обласної державної  адміністрації,  виконкому Дзержинської міської ради, отримала міжнародний сертифікат за участь у проекті  щодо захисту оточуючого середовища.

Ця людина   з першої миті знайомства заряджає всіх своєю енергетикою, вона наче  диригент великого оркестру: під її керівництвом  починає звучати все і всі. Девіз  життя цієї неординарної жінки: «Хто, якщо не я?» На питання: «Скільки триває Ваш робочий день?» вона з веселою посмішкою відповідає: «48 годин».  А ще  Ольга Дмитрівна  вважає, що справжній керівник повинен уміти ставити перед собою непосильну  мету. Тільки тоді він досягне результатів,  стане цілеспрямованим, наполегливим, сміливим, тоді неможливе буде можливим.     Секрет успішного управлінця, на її думку,  вкладається у просту формулу:  перше – правильно зробити свій професійний вибір;  друге – не зупинятися на досягнутому,  третє   - не шкодувати часу та сил.

Ольга Дмитрівна - представник педагогічної династії, а це - особливий стиль життя.  Мама, вона та  сестра - педагоги-фізики за покликанням - завжди були  колегами, подругами, однодумцями. Їх праця відзначена  нагородами, а головне - любов‘ю   та повагою учнів та батьків.

Кажуть, що талановиті люди  талановиті  в  усьому.  І це дійсно так: Гарюк  Ольга Дмитрівна  - учитель з великої букви, керівник  з душею поета, яскравим інтелектом,   неординарним розумом,  тонким  почуттям гумору, людина  високої культури,    майстер свого діла,  сповнений творчих задумів, спрямованих на підвищення  іміджу  освіти міста  та підняття престижу  педагогічної праці.

За період  керівництва    Ольгою  Дмитрівною  освітянська галузь Дзержинська   набула нового  спрямування: у місті розроблені, захищені та втілені в життя 16 міні-проектів соціально-економічного напрямку, що дозволило значно покращити матеріально-технічну базу  навчальних закладів; на виконання вимог  Державного стандарту   для 100% охоплення дітей  дошкільною освітою у місті відкрито 10  груп,  НВК «Школа-сад»;   навчальні заклади міста повністю забезпечені сучасною  комп‘ютерною технікою, яка постійно  оновлюється,   підключені до мережі  «Internet»;  для здійснення профільного навчання  у старшій  школі відкрито 13 профілів за 6-ма напрямками.

Ольга Дмитрівна - хазяйка великого господарства. Під її керівництвом плідно  працюють 35 навчальних закладів, їй довіряють свої долі майже 800 педагогічних працівників, 7000 дітей. До серця  кожного вона находить стежку,  лагідне слово та пораду, бо дуже добре розуміє: для майбутнього громадянина школа повинна бути оберегом дитинства, від майстерності  та професійності педагога залежить майбутнє держави.

В її житті немає дрібниць. Посада начальника відділу освіти вимагає великих сил, знань, енергії, уміння працювати з людьми, вирішувати організаційні та господарчі питання, ця робота дуже велика і відповідальна. Але Ольга Дмитрівна - людина, яка може зробити важкі проблеми легкими, ніколи не боїться експериментів, сміливо береться за нововведення і завжди доводить до кінця кожну почату справу. Здається, що немає таких питань, на які б  вона не могла дати відповіді.  Робота для неї - улюблений спосіб самовираження, в неї вона вкладає все, що  об‘єднується поняттям «душа».


Все начинается с учителя

Философы древности утверждали: если в стране плохие портные, то её народ не имеет добротной и красивой одежды, если плохие булочники, люди едят не самый вкусный хлеб, но если у государства плохие учителя, оно нежизнеспособно. И сегодня тоже всё начинается с учителя. И уроки, и школа, и ученик, и само общество. Счастлив тот, кому судьба подарила Учителя. Так, именно Учителя – с прописной буквы.

Елена Анатольевна Кузюра, учитель обслуживающего труда ОШ №9, несёт детям увлечённость, любовь и, конечно же, знания, освещённые этой любовью. Отличное знание своего предмета, методическое мастерство, эрудиция учителя высоко оцениваются её учениками. Елена Анатольевна всегда в поиске нового, её путь – всегда вперёд! Не просто вложить в головы детей премудрости наук. Ещё труднее научить их учиться. Елену Анатольевну по праву можно назвать «Еленой Премудрой», «Еленой Искусницей». Открывая детям мир, она учит их творить прекрасное, учит жить в этом мире.

Изящна, величава, скромна и … с чувством юмора! Это также Елена Анатольевна! Всей своей сущностью она показывает, как следует воспринимать жизнь: с юмором, с достоинством, без суеты. Елена Анатольевна творит чудеса не только руками, но и словом: постепенно и терпеливо. Трудно направлять детей, не знающих ни цены времени, ни цены своему здоровью. Но у Елены Анатольевны большое и доброе сердце. Родители учеников Елены Анатольевны знают, что в классе их дети будут окружены теплотой и заботой.

Замечательный педагог, Елена Анатольевна уже вошла в жизнь и в сердца многих своих учеников, чтобы остаться там на все дальнейшие годы.


Учительское счастье

Васильева Елена Витальевна, заместитель директора по учебно-воспитательной работе ОШ №13, уже 13 лет помогает ученикам организовать научно-исследовательскую деятельность в рамках Малой академии наук. За эти годы закалку МАН на разных уровнях получили более 20 её учеников. Умение аргументированно вести дискуссию, убеждать оппонента в правильности своей точки зрения, быть настойчивым в достижении цели – всему этому учит МАН. Качества, развитые в школе, очень помогают во «взрослой» жизни. Призеры областных этапов конкурса защиты работ разных лет, которые спокойно «обходили на виражах» учащихся гимназий, колледжей, лицеев и спецшкол крупнейших городов Донбасса, смогли «не потеряться» и найти себя (в географическом аспекте) даже в США, не говоря уже о Киеве, Донецке и Харькове.

Самая первая участница МАН-2001 в нашем городе – Чуева Наталья Яковлевна, учитель географии одной из донецких школ, со своим учеником была конкурентом Елены Витальевны в областном этапе конкурса-защиты – 2013. Но Иван Филиппов, ученик ОШ №13, достойно  победил.

Наверное, это самая большая награда для учителя – знать, что «выкладываешься» на результат, у твоего любимого дела есть продолжатели и последователи. Ведь недаром говорят: «Такое уж учительское счастье – в победах своих учеников».


Закохана в свою справу

Шалімова Галина Василівна працює педагогом-організатором у ЗОШ-інтернаті з 1997 року.  Це вмілий  організатор, тактовний педагог, безмежно відданий роботі з дітьми, людина цілеспрямована, вимоглива, ініціативна, закохана  в свою справу, має гарний музичний смак. Навколо неї завжди панує творча атмосфера. Під керівництвом Галини Василівни дитячий колектив учнів ЗОШ-інтернату став справжньою школою естетичного і художнього виховання. Постійно бере участь у створенні творчих проектів, проведенні конкурсів, свят, вечорів, виявляє музично обдарованих дітей, сприяє розвитку їх здібностей, талантів, формуванню в них любові до музики.

У своїй роботі Галина Василівна завжди керується девізом: «Не вміючи плавати,  людина потоне, а не маючи необхідних знань і вмінь життєустрою, захлинеться життєвою стихією, не зможе самовизначитись і самоздійснитися!»

Шалімова Г.В. є лауреатом  обласних фестивалів педагогічних ідей та обласних конкурсів, має нагороди за особисту участь в реалізації міні-проекту, за вагомий внесок щодо художньо-естетичного виховання дітей, за якісну підготовку лауреатів та переможців вокальних конкурсів.

Закономірним і гідним підсумком спільної роботи творчого педагога і її творчих учнів стала знаменна подія – присвоєння вокальному ансамблю «Пісенне сузір’я» ЗОШ-інтернату звання «Зразковий художній колектив» у серпні 2013 року.

Дитяча організація «Планета гарячих сердець «Данко» має великий авторитет не тільки на міському, але й на обласному та Всеукраїнському рівні. Для дітей, яких відринуло суспільство, Галина Василівна стала справжнім другом, наставником, рідною людиною, яка підтримає в скрутну хвилину, дасть материнську пораду та захист. 

Галина Василівна сподівається, що її учні в майбутньому – це по-справжньому  небайдужі, творчі, активні молоді люди, які ставлять собі за мету змінити на краще життя нашого суспільства. І  якщо це дійсно так, то вона впевнена, що сьогодні зробила не тільки вірний вибір в житті, але й важливий крок до досягнення нашої  спільної великої та благородної національної мети – народження нової особистості молодої європейської держави – України.


Настоящий мастер

Вся жизнь учителя Абрамян Т. А. связана с ОШ № 10.

Татьяна Александровна была ученицей этой школы и вот уже 29 лет работает в любимой школе, куда пришла после окончания музыкального училища, в этой же школе учились ее дети.

Из неопытной, но желающей все знать, уметь и делать, превратилась она в мастера педагогического труда. Влюбленная в свой предмет, она делает все, чтобы дети,  приобщаясь к  искусству,   становились  добрее, умнее, эмоциональнее. Каждый ее урок наполнен большой духовной силой.

Говорят: учатся у тех, кого любят. Ученики  испытывают не только чувство любви к Татьяне Александровне, но и чувство благодарности,  ведь  она  ведет их в мир искусства, учит отличать красивое от безвкусного,  учит восторгаться  творениями  великих мастеров,  ценить их неповторимость, открывать свою душу для высоких чувств. Ее уроки формируют гражданина высокой культуры, помогают детям иметь собственное мнение, не бояться высказывать его.

Татьяна Александровна владеет  методикой преподавания  на высоком уровне. Свой опыт  она передает молодым учителям, являясь руководителем городского методического объединения учителей художественно-эстетического цикла.

Главный  секрет  успешной педагогической деятельности учителя -  умение видеть в каждом ребенке, прежде всего, человека, не подгоняя его ни под какие шаблоны и мерки, понимать, что все ученики разные, и каждый из них требует индивидуального подхода.

Большим достижением в педагогической деятельности учителя является создание авторской программы факультатива «Чарівний світ містецтва рідного міста», она разработала дополнительную тетрадь для учеников 7 класса «Я йду на уроки музичного мистецтва».   Работа по развитию способностей учеников продолжается во время внеклассных занятий.

Среди учеников Татьяны Александровны есть и такие, кто нашел свое призвание в жизни благодаря урокам  и общению с учителем: Савенко Д. – студент Луганской государственной академии культуры и искусства; Богомолов Владислав – студент Луганской государственной академии культуры и искусства; Василенко Владимир – выпускник хореографического факультета Харьковской государственной академии культуры, артист театра оперы и балета  Харькова.

Татьяна Александровна – это учитель-мастер, мастер  слова, мастер звука, мастер эмоции и настроения.


Вогонь її серця

Працю вчителя можна порівняти з вогнем Прометея: вона зігріває душу й освітлює серце. І лише творчий учитель може запалити в душах своїх учнів прагнення пізнавати й створювати нове. Саме таким учителем є Тертична Лариса Василівна, яка вже понад 30 років самовіддано працює на освітянській  ниві в ЗОШ №17.    

Після закінчення Ростовського державного університету Лариса Василівна викладала в Ново-Бахмутській восьмирічній школі російську мову та літературу, саме там її педагогічний талант помітив директор школи Любченко І.П., слова якого виявились пророчими: «Із цієї дівчини вийде добра вчителька».      

Подальша діяльність молодого завзятого педагога в Розівській восьмирічці, в Неліпівській  школі підтвердила це. На посаді заступника директора з навчально-виховної роботи в ЗОШ №17 Лариса Василівна багато років була мудрим і добрим наставником молодих і досвідчених учителів. Скільки пам’ятають її колеги та учні - завжди горить улюбленою роботою, шукає нове, цікаве, неординарне, щоб кожен наступний урок не був схожим на попередній. Дійсно, її уроки - це неперевершене джерело мудрості, пізнання, творчості. Традиційними стали літературні світлиці, організовані  нею, палкою прихильницею поезії.    

Вимоглива до себе й до інших, є прикладом величезної працьовитості та відповідальності. За високі професійні досягнення в 1983 році отримала значок «Відмінник народної освіти».    

Лариса Василівна – яскрава, творча особистість, чарівна жінка, любляча мама та турботлива бабуся. Їй є чим пишатись у житті, бо багато років віддає дітям свої знання, доброту душі й вогонь серця, який  палає все яскравіше в захоплених очах її учнів щодня, коли лунає дзвоник і починається дійство під назвою «Урок»…


Покликання вчителя

Життя багатогранне  й динамічне.  Досягти  успіху  може  тільки  той,  хто  вміє  знаходити  вірне  рішення  у будь-якій  життєвій  ситуації,  хто  зможе  миттєво  зорієнтуватися  в  цьому  мінливому  світі.

Створити такі умови для вивчення української мови, щоб  учні  вміли  активно  володіти  нею як  засобом  спілкування, самовираження  особистості, навчилися  вільно  висловлювати  свої думки  намагається  молодий  педагог, учитель  української  мови  та  літератури  ЗОШ № 21, недавня випускниця цієї  ж школи - Савіна  Вікторія  Володимирівна.

Вікторія  Володимирівна  розуміє, що саме  від  учителя  залежить,  чи  відчує  дитина  романтику,  красу пізнання, чи  стануть роки  навчання у  школі  не  лише  підготовкою  до  життя,  й власне  життям.  Саме  тому  вона  намагається не  просто  дати  учням  суму  знань, а повністю   розкрити  природні  здібності  школярів,  виробляє  потребу  в учня  в  пошуковій  та  дослідницькій роботі.  Її  учні приймають  активну  участь  і  перемагають  у різноманітних  міських,  обласних  і  всеукраїнських конкурсах.  У  2012-2013  навчальному році учні  Вікторії  Володимирівни  посіли  призові  місця  у всеукраїнських конкурсах  «Соняшник», «Патріот», «Олімпус». Активну  участь  взяли  школярі  і  у  всеукраїнському  конкурсі  на кращий твір-есе  за  твором сучасного  українського  автора  «Дитина  читає – Україна  процвітає!» Троє  вихованців  молодої  вчительки стали переможцями.

Савіна  В.В.  розуміє, що  основне  покликання  вчителя – сіяти  у дитячих  душах  вічне,  добре,  мудре.  Виховуючи  активну  життєву  позицію учнів,  Вікторія Володимирівна  і  сама  із  захопленням  віддається  улюбленій  справі,  живе  нею.  Цього  року  вчителька  взяла  участь  у  конкурсі  «Панорама  уроків – 2013», який  був  організований  журналом  «Українська  мова  та  література»,  і  стала  в  ньому  переможцем. Розробка  її  уроку  була  надрукована  у  фаховому журналі.

У  своєму  зверненні до Вікторії  Володимирівни  генеральний директор  видавництва  «Шкільний  світ»  М.В.Мосієнко  зазначає: «Дуже  приємно, що  й Ви  є  однією  з граней  цього  коштовного  діаманта – учительської  спільноти.  Хочемо  висловити  своє  щире  захоплення Вашим  професіоналізмом,  наполегливістю,  що  проявляєте  в  щоденній  праці.   Щиро  вдячні  Вам  за  те, що, не  шкодуючи  сил  і  часу, спрямовували  свій педагогічний  талант  на  досягнення  успіху в нашій  спільній справі, ділилися  своїм  безцінним досвідом».


Путь к совершенству

Попадая в уютные пенаты школы №3, окунаешься в мягкую атмосферу дипломатии и опеки опытного руководителя. Очарование и безупречный такт  директора школы Антоновой Эммы Григорьевны завораживают, её добродушию и сердечному материнскому отношению ко всем и всему хочется постоянно учиться. За долгие годы её работы в администрации этого учебного заведения  школа стала центром специализированного обучения иностранным языкам, ежегодно имеет награды от областного и городского отделов образования, участвует в проектах европейского содружества. 

Пусть у кого-то будни серые и гнетущие, а вот в жизни Эммы Григорьевны их нет. Каждый её день - это неповторимый диалог с маленькими личностями, растущими и противоречивыми талантами, это мудрые шаги к сотрудничеству, это путь к совершенству. Да, не каждому хватает мужества, силы и ответственности взять на себя обязанности директора школы. Здесь не место амбициям и высокомерию, это путь сквозь тернии к звёздам. А Эмма Григорьевна может осветить своими мудрыми словами, участливым тоном речи, иногда легким юмором вселить уверенность в каждом сомневающемся в своих стремлениях и силах. У неё всегда, несмотря на семейные заботы и обязательства, астрономическое количество неотложных школьных дел, прекрасное настроение и личное время для всех, кто пришел за советом, с просьбой или жалобой.

Вдохновения на новые открытия в педагогическом труде, уверенность в своих способностях, помощь в отчаянных смятениях всегда коллеги и ученики находят в откровенных беседах с директором. Каждый ребёнок для неё – это бесценное богатство, личность, для которой и существует школа. Её девиз: «Каждый ребёнок талантлив. Школа обязана создать условия для духовного комфорта и обучения каждого ребёнка».

Эмма Григорьевна по праву относится к новому, современному типу руководителей. Многие родители и ученики восхищаются её стильностью и элегантностью. Некоторые так и говорят: «Наша Эмма Григорьевна – европейский учитель».  У неё за плечами богатый опыт работы директора школы: несколько лет административного стажа в Латвии и Белоруссии.   Работа её отмечена многочисленными грамотами трёх стран, знаком «Отличник образования», а самое главное - любовью и большой признательностью школьников, их родителей   и  всего педагогического коллектива. За долгие годы работы её душевности хватило на тысячи  детских и взрослых сердец, умения дипломатично и терпеливо выслушать, такта и мудрого компромисса в нелёгкой ситуации хватит ещё на долгие годы.

Есть одно известное правило у психологов: «Хочешь быть успешным - будь рядом с успешным человеком». Многие учителя школы связывают свои успешные шаги именно с тем, что рядом настоящий лидер, надёжный тыл и опора, образец и душевная атмосфера сотрудничества, созданная Эммой Григорьевной.


Её педагогическое кредо

Выдающийся педагог В.А.Сухомлинский говорил, что у каждого школьника есть «золотая жилка» – особый талант, от которого начинается развитие индивидуальности. И только творческий учитель помогает ученику найти себя, раскрыться, выбрать тот жизненный путь,  на котором он достигнет наивысшей ступени мастерства-творчества.

Учитель русского языка и литературы ОШ №13 Черниенко Нина Васильевна, понимая значение слов В. А. Сухомлинского, всегда вдохновляет учеников на участие в творческих конкурсах. Традиционные олимпиады и конкурсы сочинений - дело отлаженное, но поиск новых творческих направлений – ее педагогическое кредо.

Почти год ее ученики участвовали в интеллектуальной игре «Знаю», проводимой представительством Российского сотрудничества в Украине и Всеукраинской общественной организацией «Русская школа». Поиск ответов на вопросы по русскому языку «отправил» учеников 7 класса в библиотеки, к словарям Даля и Ожегова, учебникам литературы, истории, географии, альбомам по искусству. Творческий подход к делу и желание победить позволили Григорь Виктории, Григорьевой Ирине и Янковец Полине добиться  высоких результатов. Девочки были вызваны на очный тур в Донецк, где получили дипломы и ценные подарки. Но главное, дети уяснили истину: «Знания всегда рентабельны», что в наш век рационализма и окупаемости становится непреложной истинной.


Если учитель талантлив

Современное образование находится в состоянии реформирования. Внедряются инновационные технологии, обновляются государственные стандарты, происходят изменения, цель которых не только улучшить качество отечественного образования, но и поднять его на новый уровень. В этих условиях очень важна личность учителя, творческий подход к педагогической деятельности.

Именно таким специалистом, отвечающим современным требованиям, является заместитель директора по воспитательной работе, учитель географии Буряк Виктория Валентиновна.  С 2003 года работает она в ОШ № 2. За это время получила второе высшее образование, заслужила уважение учащихся, родителей.

Трудно представить, как ей всё удаётся: быть творческим учителем, ответственным руководителем, любящей мамой, бабушкой. Её энергия, талант помогают справиться с любым заданием: открытые уроки, подготовка к олимпиадам, работе в МАН, воспитательным мероприятиям.

Виктория Валентиновна принимает активное участие в заседаниях методического объединения учителей естественного цикла, руководит школьной секцией МАН историко-географического отделения. Исследовательская работа учителя отображена в сборнике научных статей межвузовской научно-практической конференции «Современные тенденции научной парадигмы географического образования Украины».

Участник конкурса «Лучший специалист года» в номинации «Лучший учитель профильной общеобразовательной школы»,  творческий учитель воспитывает одаренных учеников.  Воспитанники В.В.Буряк – победители школьных и городских олимпиад по географии. Это Найдёнов Александр, Лобарева Анастасия, Медведева Наталья, Дегтярева Татьяна. Подготовленные ею учащиеся стали призёрами областного брейн-ринга по краеведению. Особо следует отметить работу с выпускницей Гречко Алиной, победителем городского этапа защиты работ МАН, занявшей ІІІ место в областном конкурсе защиты работ МАН. В 2013 г. учащиеся Виктории Валентиновны заняли І место в городском конкурсе защиты МАН и ІІІ место в городской олимпиаде по экологии.

За высокий профессионализм, педагогическое мастерство, большой вклад в образование города В.В.Буряк награждена дипломами, грамотами гороо, горисполкома.


Найбільший скарб

Життя вчителя – це обов’язок бути світочем , утверджувати ідеали правди, краси, добра. Учитель, це той, хто сіє добре зерно. Щастя для нього – гідні учні, які сяють, як сонце, наслідуючи його чесноти та продовжуючи його доброчинність. Покликання педагога, за словами Сухомлинського, - у розвитку творчих можливостей, здібностей дитини, виховання в неї потягу до нового, формуванні творчої особистості.                                  

Важливою умовою реалізації такого підходу є креативність самого педагога. Саме така творча особистість працює у НВК «школа-сад» № 1.  Полосенко Ірина Анатоліївна – педагог-організатор і вчитель праці; вчитель, який залишає частку себе в дітях, вчитель, який, не шкодуючи сил, творчої наснаги, таланту, вкладає в душі вихованців найбільші скарби – душевність, порядність, любов до прекрасного.                                                                 

Вже декілька років Полосенко І.А. є керівником гуртка «Паперопластика» в школі. Захопившись цією цікавою справою, вона не тільки сама навчилась робити справжні витвори  мистецтва, а й змогла залучити дітей до цієї творчості, виявити й розвинути в деяких з них справжній талант.

Результати своєї діяльності гуртківці представляють на загальноміських заходах.  Лише протягом минулого навчального року учасники гуртка «Паперопластика» показали високі результати своєї творчості і змогли вибороти призові місця у міських конкурсах «Мистецтво оригамі», конкурсі декоративно-ужиткового мистецтва СЮТ , «Збережемо першоцвіти», конкурсі  початкового  технічного моделювання, конкурсі пасхального аранжування «Воскресни,  писанко».                                                                

Кожна людина проходить через чарівний, чудовий, казковий світ дитинства. І дуже важливо, хто поведе її дивними стежками до пізнання світу, відкриваючи тайни знань, силу предмета, науки, процесу самоосвіти й самовдосконалення.


Душою красивы и очень добры,

Талантом сильны вы и сердцем щедры.

Все Ваши идеи, мечты о прекрасном,

Уроки, затеи не будут напрасны!

Спасибо Вам

за благородный труд…

Настоящий человек - это не тот, кто просто любит жизнь, а тот, кто всегда находится в поиске, в познании, в желании внести что-то новое в нее, для которого слово «жить» - это не просто пустой звук, это смелость искать, творить и решать самому. Эти слова можно отнести к замечательному человеку, к Педагогу с большой буквы - Ребий Зинаиде Гавриловне. Одарённый творческий человек, который на протяжении многих трудовых лет удивляет нас своими талантливыми стихами, хотя должность у неё была строгая и ответственная, – завуч школы. Главное –  она никогда не унывает, идет только вперед. С каждым годом все больше и больше накапливается опыт, возникает бесконечное количество новых идей, ярких и незабываемых.

Более 40 лет отдано работе в образовании.  Её труд достоин глубокого уважения. Это очень обязательный, принципиальный, справедливый, знающий, требовательный к себе и окружающим человек. Трудно представить, что Зинаида Гавриловна не могла бы ответить на какой-либо вопрос, заданный учеником, учителем, родителем.

Интересные традиции появились  с её приходом в школу! Это и клуб «Давайте обсудим», и душевные творческие отчёты аттестуемых учителей, и многое другое. 

Занятость на работе не мешала ей воспитать двух прекрасных сыновей,  её надежду и опору, которые сегодня успешные самостоятельные люди. Всё самое лучшее, доброе Зинаида Гавриловна пытается передать и своей внучке Ксюше, ставшей в этом году первоклас­сницей.

Сегодня в преддверии праздника  мы  поздравляем Вас, дорогая Зинаида Гавриловна, и говорим  Вам искреннее спасибо за Вашу мудрость, терпение, душевную щедрость, за знания, которые Вы дарили. Много лет Вы успешно трудились, внося весомый вклад в образование и воспитание  подрастающего поколения.

Педколлектив УВК «Школа – гимназия».


Слово про коллегу

Така вже дивовижна людська доля, що на берегах дитинства найперше запам’­ятовується в школі не урок у його сліпучому сяйві, не обшир класу, а вчитель, який турботливо проводжає дітей до країни знань. Таким турботливим, професійним, творчим учителем є наша колега – Будовська Олена Анатоліївна, учитель початкових класів.  Олена Анатоліївна часто повторює своїм учням слова М. Норбекова: «Усередині вас міститься великий алмаз. Залишається тільки його знайти, аби він засяяв…». І дійсно, у кожній дитині цей учитель запалює маленьку зірочку таланту.

Із перших днів перебування в школі Будовська Олена Анатоліївна прагне викликати у своїх учнів почуття радості, стати для них взірцем, добрим товаришем, учить загальнолюдських моральних цінностей, тактовно координує стосунки дітей між собою.

Ії уроки – це цікава подорож, де панує атмосфера довіри й поваги. Вони відзначаються оптимальністю вибору форм і методів роботи. Олена Анатоліївна постійно залучає учнів до роботи в парах і групах, спонукає до вільного висловлювання думки, міркування. Використовуючи у своїй роботі все напрацьоване, апробоване, намагається шукати й нові шляхи роботи з учнями.

Зміст праці вчитель збагачує за допомогою різноманітних інноваційних методів і прийомів; систематично працює над підвищенням методичного й теоретичного рівня шляхом самоосвіти.

Олена Анатоліївна – талановитий учитель із репутацією толерантного й мудрого порадника. Вона користується повагою серед батьків, постійно співпрацюючи з ними. Вважає, що така творча співпраця є джерелом збагачення досвіду міжособистісних стосунків між дітьми, батьками, учителями.

У педагогічному колективі Будовська Олена Анатоліївна зарекомендувала себе як відповідальна, тактовна, відверта людина. Колеги й діти з повагою та любов’ю ставляться до неї.

Ми з упевненістю можемо сказати: якщо поряд із нами працюють такі вчителі, що бачать себе в дітях, — успіх кожного й успіх усього колективу гарантовано.

Колектив учителів початкової ланки НВК «Школа-ліцей».


Читательская почта

Пусть никогда не иссякают

доброта и мудрость

в учительском сердце

От всей души, от всего сердца поздравляем всех учителей с их профессиональным праздником! Особенно наша семья хочет выразить глубокую признательность директору школы №3 Антоновой Эмме Григорьевне и заместителю директора Большаковой Наталье Георгиевне, а также каждому учителю этого учебного заведения. Так случилось: в дверь нашего дома постучалась беда. И первым, кто оказался с нами рядом, был наш учитель Большакова Н.Г. Когда мы лежали с ребенком на операции, мы опять были не одни. Наша родная школа снова была рядом. Всем коллективом собрали деньги на операцию. Поддерживали, звонили, переживали за нас.

Говорят, человек со своим горем остается один на один. Нет, это не так – с нами были все! Это очень ценно для нас, трудно выразить словами, как дороги нам их забота и внимание!

Спасибо вам за ваш нелегкий труд, за то, что вы делаете для наших детей! Невзирая на все трудности, вы с честью и достоинством, с глубокой ответственностью, профессиональным подходом выполняете свою работу!

Благодаря вам наши дети получают тот багаж знаний, который будет необходим им, который пригодится в их дальнейшей жизни.

Пусть никогда не иссякают доброта и мудрость в учительском сердце! Желаем вам крепкого здоровья и благополучия, терпения и оптимизма. Успехов в вашем нелегком, но таком важном деле!

Чутких, отзывчивых, понимающих, стремящихся к знаниям учеников!

С уважением семья Вельчинских.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги:
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама