ЗВЕРНЕННЯ депутатів Дзержинської міської ради VI скликання

28.11.2014
1303
0

Віце-прем'єр-міністру - міністру  регіонального розвитку,
будівництва та житлово-комунального господарства України
Гройсману В. Б.

ЗВЕРНЕННЯ
депутатів Дзержинської міської ради VI скликання, прийняте на  LVIII  сесії  від 14.11.2014 р.

Шановний Володимире Борисовичу!

У  зв'язку з підвищенням тарифів на послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води та з проведенням на території м. Дзержинська антитерористичної операції до  Дзержинської міської ради стали масово звертатися мешканці міста з приводу надання дозволу на відключення від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання квартир (окремих приміщень). Мотивацією звернень є виїзд громадян з території проведення АТО та неспроможність  сплачувати за послуги з централізованого опалення, зважаючи на те, що якість цих послуг не підвищується.

Ми, депутати Дзержинської міської ради VI скликання, висловлюємо занепокоєння в зв'язку зі значною кількістю звернень мешканців міста стосовно перешкод у реалізації  їх конституційних прав щодо володіння, користування та розпорядження своїм майном через неможливість улаштування індивідуальних автономних (квартирних) систем опалення в помешканнях, які є приватною власністю громадян.
Законом України "Про житлово-комунальні послуги"  встановлено право споживачів на своєчасне отримання житлово-комунальних послуг належної якості, визначено мету надання послуг - забезпечення санітарно-гігієнічних вимог проживання людей та їх перебування в приміщеннях, а також визначено основні засади державної політики у сфері житлово-комунальних послуг, зокрема: забезпечення раціонального використання наявних ресурсів та сталого розвитку населених пунктів; створення та підтримання конкурентного середовища при виробленні та наданні житлово-комунальних послуг, забезпечення контролю у сфері діяльності природних монополій; забезпечення рівних можливостей доступу до отримання мінімальних норм житлово-комунальних послуг для споживачів незалежно від соціального, майнового стану, віку, місцеперебування та форми власності юридичних осіб тощо; дотримання встановлених стандартів, нормативів, норм, порядків і правил щодо кількості та якості житлово-комунальних послуг.

Відповідно до статті 41 Конституції України та статті 319 Цивільного кодексу України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю.
Згідно зі змінами, внесеними  до "Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої  води  і  водовідведення", затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2005 р. № 630 та "Порядку відключення окремих приміщень житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання", затвердженого наказом Міністерства  будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України від 22.11.2005 р. № 4,  дозволяється відключення від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання тільки будинку в цілому.

Враховуючи вищевикладене, з метою реалізації конституційного права громадян на володіння, користування та розпорядження своїм майном, права на отримання якісних житлово-комунальних послуг, а також для впровадження альтернативних джерел опалення просимо внести зміни до деяких законодавчих актів у частині надання дозволу споживачам тепла на встановлення індивідуальних автономних (поквартирних) систем опалення.

З повагою , від імені територіальної громади

Міський голова                                                                                   В. М. Сліпцов.

Секретар міської ради                                                                      Ю. М. Євсіков.

Голова постійної депутатської комісії з питань депутатської діяльності, законності, захисту прав громадян                                               В. І. Стефаненко.

Голова постійної комісії з соціального захисту населення, охорони здоров'я і охорони навколишнього середовища                                             С. Д. Лубинець.

Голова постійної комісії з промисловості, зв'язку та комунальному господарству                                                                                             В. Д. Герт.

Голова постійної депутатської комісії з соціально-економічного розвитку, інвестиційної та регуляторної політики, розвитку малого та середнього бізнесу                                                                                              О. Г. Коваленко.

Голова постійної депутатської комісії з планування, бюджету та фінансів

 І. А. Рибак.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: обращение, городской совет, Депутаты
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама