Виховуємо відповідальних та гідних громадян

04.01.2017
1173
0

Виховуємо відповідальних та гідних громадян

Всеукраїнський тиждень права в кожному загальноосвітньому навчальному закладі проводять, звісно, по-своєму. Та хіба ж не надихає досвід колег на нові звершення?

В Дзержинському професійному ліцеї проводиться велика робота на правову тематику. І цього навчального року  з 5 по 9  грудня  відбувся тиждень правових знань, який організував і провів викладач правознавства А. А.  Алексютін. Одне з найважливіших завдань вивчення правознавства - опрацювати  Загальну декларацію прав людини як основу поведінки в різних життєвих ситуаціях, виховувати пошану до людської особистості, навчитися поводженню у важких ситуаціях,  спираючись на положення міжнародних правових документів.

Серед мешканців гуртожитку була проведена вікторина-тестування "Права дитини" і правова година "Мої права". В усіх навчальних групах 1-3 курсів пройшли виховні години  на правову тематику, а 8 грудня відбувся відкритий захід "Правова компетентність людини" за участю представників Торецького відділення поліції. Під час бесіди учням було роз'яснено, що права є щитом, який захищає гідність кожної людини, що у певних випадках права можна припинити або обмежити, що забороняється принижувати гідність дитини, що права пов'язані між собою, куди можна звернутися, коли твої права порушуються, і багато інших питань. Учні з великою зацікавленістю слухали інформацію про права та обов'язки молодих громадян країни, Конвенцію про права дитини, про основи сімейного законодавства, про юридичну відповідальність неповнолітніх, про дотримання правил дорожнього руху.

О. Агаркова.
Заступник директора з навчально-виховної роботи.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: права ребенка, Всеукраинская неделя права
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама