Внесені зміни до порядку надання субсидії

16.07.2016
2038
0

Внесені зміни до порядку надання субсидії

Постановою Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 319 "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України" (далі - Постанова) внесені зміни до порядку надання субсидії.

• Передбачено, що особам, які мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу, при призначенні  субсидії враховується вартість плати за послуги без урахування пільг. У разі призначення таким особам житлової субсидії їм не нараховуються відповідні пільги.

•    Про період врахування доходу для призначення субсидії.
Виключено норму можливості призначення субсидії на підставі доходів за 3 місяці, що передують місяцю, з якого призначається субсидія, а також щодо врахування розміру пенсії за останній місяць перед зверненням. Відтепер субсидія розраховується на підставі доходу осіб за попередній календарний рік.

•    Стосовно обрахування доходу для призначення субсидії.
Збільшено розміри доходів, які враховуються до сукупного доходу для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування та є платниками єдиного податку, до:

-    двох розмірів прожиткового мінімуму - 2900 грн., встановленого для працездатних осіб, - для платників єдиного податку першої групи;
-    трьох розмірів прожиткового мінімуму - 4350 грн., встановленого для працездатних осіб, - для платників єдиного податку другої групи;
-    чотирьох розмірів прожиткового мінімуму - 5800 грн., встановленого для працездатних осіб, - для платників єдиного податку третьої групи.

Для працездатних осіб, які не працюють і середньомісячний дохід яких менший прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, до сукупного доходу за кожний місяць тепер враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму (2900 грн.).

Для студентів денної форми навчання, які мають батьків, зареєстровані самі і не отримують стипендію, а також для осіб, які перебувають на обліку в центрі занятості і не отримують допомогу по безробіттю, у яких середньомісячний дохід менший прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму.

Із переліку осіб, до доходу яких враховуються фактичні розміри соціальних виплат, виключено осіб, які отримують допомогу по догляду за інвалідом 1 групи або особою, яка досягла 80-річного віку. Таким чином, до сукупного доходу таких працездатних осіб враховується дохід на рівні двох розмірів прожиткового мінімуму. 

•    Стосовно терміну, на який призначається субсидія.

Субсидія призначається з місяця звернення за її призначенням до кінця опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців.

Субсидія для відшкодування витрат на придбання твердого палива та скрапленого газу, як і раніше, призначається на календарний рік з місяця звернення за її призначенням.

•    Щодо повернення залишків невикористаних сум субсидії.

Постановою передбачено повернення до Державного бюджету після закінчення опалювального сезону виробниками/виконавцями послуг сум невикористаних субсидій на оплату опалення. Зазначене здійснюється на підставі акта звірення, складеного  виробником/виконавцем послуг із департаментом соціального захисту населення. При цьому не повертається частина невикористаної суми субсидії в еквівалентної вартості 100м3 природного газу або в еквіваленті 150 квт/год. електричної енергії (для індивідуального опалення за цінами і тарифами станом на 01.05.2016).

•    Щодо сплати за послуги отримувачами субсидії.

Відповідно до Постанови громадяни, яким призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, зобов'язані щомісячно сплачувати вартість фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії. У разі несплати відповідної вартості надання субсидії припиняється за поданням надавачів послуг.

Таким чином, надавачами послуг контролюється сплата не лише обов'язкової частки плати, а й всього обсягу спожитих послуг, і у разі наявності засобів обліку та споживання комунальних послуг в обсягах, менших від соціальних нормативів, отримувачем може сплачуватися не в повному обсязі обов'язкова частка плати.

Для отримання консультації з питання призначення житлової субсидії, громадяни можуть звернутися до департаменту соціального захисту населення щоденно (крім суботи та неділі) за адресою: м. Торецьк, вул. Євгена Седнєва, 1 або зателефонувати за телефонами: 4-17-31 та 4-02-05.

О. Кузін.
Директор ДСЗН.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: субсидии, изменение законодательства, постановление кабмина
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама