Здорові діти - здорова нація

28.03.2017
1184
0

На сучасному етапі розвитку педагогічної науки загострилися проблеми теоретичного та практичного характеру. Одна з таких проблем - зростаючі в масових масштабах різноманітні форми шкідливих звичок, до яких слід віднести алкоголізацію, тютюнопаління, наркотизацію, комп'ютерну залежність та інші явища.

На жаль, у сучасному світі увагу підлітка привертає все більше спокус. Упоратися з ними без допомоги самих же підлітків і їх старших товаришів просто неможливо. Вік підлітків-курців і тих, хто вживає алкоголь, стрімко молодшає, тому постає питання про необхідність систематичного поширення антинікотинової та антиалкогольної інформації серед учнів молодшої, середньої та старшої ланок.

Шкідливі звички проникають у різні сфери нашого життя, усе більш згубно впливають на соціальне самопочуття, інтелектуальний, професійний, генетичний потенціал суспільства. Саме тому постає проблема ранньої профілактики виникнення шкідливих звичок у підлітків. Адже саме здорові діти - запорука здорової нації.

Із метою виховання у підростаючого покоління свідомого і відповідального ставлення до свого здоров'я та здоров'я інших громадян як соціальної цінності Головним територіальним управлінням юстиції у Донецькій області було ініційовано проведення огляду-конкурсу соціально-правових проектів серед загальноосвітніх навчальних закладів Донецької області.
Педагоги СЗОШ №3: заступник директора з НВР Большакова Н.Г., соціальний педагог Стьопіна Г.В., психолог Рижкова О.С., учитель історії та права Корінєва О. А., учитель математики Кшеминська М.А., а також активісти шкільного самоврядування на чолі з президентом школи Якушевою Юлією реалізовували проект "Скажи "НІ" пияцтву та тютюнопалінню!" у школі. До даної роботи залучалися учні школи 2-11 класів, із якими було проведено попереднє анкетування, що дало змогу виявити низку проблем, які вирішувалися в ході реалізації проекту. З учнями проводилися різноманітні профілактичні заходи: "Палити чи не палити", "Суд над цигаркою", "Казка про шкоду тютюнопаління", конкурс плакатів та малюнків, рухливі перерви, козацькі розваги. Проект отримав підтримку від "Ліги майбутніх поліцейських" під керівництвом майора поліції Земцова А.А., який провів серед учнів інформаційно-правові хвилинки. По завершенню проекту можна було простежити підвищення інтересу школярів до насиченого, цікавого, різноманітного життя, в якому немає місця палінню та пияцтву, що було підтверджено вихідним анкетуванням.

10 березня на колегії начальників відділів освіти міст та районів Донецької області у м. Краматорську відбулося урочисте нагородження переможців обласного етапу огляду - конкурсу, де СЗОШ І-ІІІ ступенів №3 посіла І місце серед навчальних закладів області.
Диплом переможця від виконуючого обов'язки начальника Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Павлової О.В., а також солодкі подарунки від члена Координаційної ради молодих юристів України при Міністерстві юстиції України Антона Сошникова вручила директор департаменту освіти і науки у Донецькій області Оксенчук Надія Володимирівна.

15 березня представники школи №3 на чолі з директором школи Антоновою Е.Г. були запрошені до міського відділу освіти, де начальник міськво Орешкін В. М. передав їм  нагороди (на фото).

Вітаємо переможців!

Н. Скрипниченко.
Завідувач ММК.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: современные проблемы образование, ММК, вредные привычки
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама