"Червона стрічка" - це символ небайдужості

16.12.2016
1416
0

Щорічно 1 грудня згідно з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров'я та рішенням Генеральної асамблеї ООН, прийнятими у 1988 році, відзначається Всесвітній день боротьби з синдромом набутого імунодефіциту.

Хвороба з назвою СНІД прогресує щороку та забирає життя багатьох людей. На планеті 40 мільйонів людей на сьогоднішній день інфіковані ВІЛ. За статистикою Українського центру профілактики й боротьби зі СНІДом МОЗ України, в нашій державі зареєстровано близько 117 тисяч заражених ВІЛ, серед них майже 4 тисячі дітей віком до 14 років. За останні 6 років число нових випадків інфікування зросло майже вдвічі, захворюваність на СНІД збільшилася майже в 4 рази, а смертність від СНІДу - у 3,8 рази.

На виконання загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, з метою привернення уваги громадськості до проблеми поширення ВІЛ/СНІДу 1 грудня в Дзержинському професійному ліцеї кабінетом виховної роботи спільно з активістами учнівського самоврядування була проведена акція "Червона стрічка". "Червону стрічку" носять небайдужі, тому що це - символ солідарності із людьми, які живуть із ВІЛ; усвідомлення серйозності проблеми ВІЛ/СНІДУ; пам'- ять про мільйони людей, життя яких забрала хвороба; надія на те, що буде знайдена вакцина проти ВІЛ і ліки від СНІДУ; протест проти дискримінації людей, які живуть з ВІЛ.
Учні закликали кожного звернути увагу на проблему, проявити співчуття та розуміння до хворих дітей. Розповіли про правила поведінки з хворими та про способи передачі хвороби. Наприкінці зробили висновки, що гуманне суспільство повинне проявляти максимум співчуття і милосердя до людей хворих на СНІД. Людство вже пройшло шлях від страху і бажання ізолювати хворих та інфікованих ВІЛ до розуміння, що ці люди потребують допомоги і підтримки самого суспільства. То ж будьмо доброзичливими до тих, хто зазнав удару смертельного вірусу. Кожна людина повинна до кінця усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД і зробити все можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції, бо СНІД може увійти практично в кожен дім, кожну сім'ю. Пам'ятайте: єдина людина, що може вберегти вас від СНІДу, - це ви самі!

О. Агаркова.
Заступник директора з навчально-виховної роботи.
О. Хижняк.
Бібліотекар.
О. Сидоркіна.
Голова учнівського самоврядування.

О материале
Ошибка в тексте? Выделите и нажмите Ctrl+Enter!

Теги: День борьбы со СПИДом, СПИД
Об авторе
avatar

Реклама

Торецкий автобазар

Недвижимость Торецка

Работа в Торецке

Реклама